14-12-2019: Broekland – Wesepe (hoofdklasse)

Verslag Broekland

We zetten de laatste thuiswedstrijd van 2019 niet om in winst.

De afspraken vooraf waren helder; werken als een team in de aanval en niet te veel individueel. Helaas verliep de uitwerking van deze afspraak minder. Wesepe heeft een snelle cirkelspeelster die bij ons achter de opbouw kruipt. Hier hadden we niet meteen een antwoord op. Dit maakt dat onze dekking niet lekker loopt, gevolg daarvan is dat het in de aanval ook net niet is. We blijven wel net zoveel scoren als Wesepe en komen tot een stand van 10-10. Het is niet slecht, het is niet goed, het is het net niet. Wesepe scoort nog 1 maal en dat brengt een terechte ruststand van 10-11.

Na een peptalk in de rust komen we goed de kleedkamer uit; Rowy maakt de eerste in de tweede helft, vervolgens Lauri, weer Rowy en Lynet, de stand is 14-11 in het voordeel van Broekland. Even denken we terug aan vorige week, hier namen we de voorsprong in de tweede helft en deze gaven we niet meer weg. Echter gaat het vanavond anders, een slim spelend geroutineerd team van Wesepe zetten we niet zomaar aan de kant. De stand is redelijk snel weer terug naar 15-15. Eigenlijk hebben we het hierna niet meer onder controle, we blijven wel wat scoren maar Wesepe net iets vaker. Het snelle straffen van de scheidsrechter aan beide kanten (5x 2 minuten voor Broekland en 4x 2 minuten voor Wesepe) helpt ook niet mee om in ons spel te komen. Stand 17-20. Merel maakt er 3 minuten voor tijd nog 19-21 van en we kijken wat er nog in zit. Helaas niet meer, eindstand is 20-22.

Hierdoor zakken we terug naar de 3de plek, maar hier kunnen we natuurlijk tevreden mee zijn. We hebben nog wat oefenwedstrijden staan in 2019 en zullen jullie hier nog over informeren. Dames meiden E1 bedankt voor de support vanavond!