12-10-2019: Heeten HS1 – Huissen HS2 (1e klasse)

Verslag Heeten

Na een nachtje slapen, maken we de balans op. De conclusie bij de nabespreking; We hebben een punt laten liggen. 1 punt is vandaag onvoldoende. Al was de eindfase zeer spannend en kon het alle kanten op …. Mag je de wedstrijd niet uit handen geven als je in de eerst helft na een mooie start een voorsprong van 15-8 weet te creëren.

Nadat de tegenstander een periode na de rust de gelijkmaker weet te scoren en zo de stand op 17-17, 18-18, 19-19 en 20-20 bracht. Weten we alsnog weer uit te bouwen naar 24-20. En opnieuw komt de klad er weer in en maakt Huissen 24-24 en zelfs aan het einde, weet Huissen voor het eerst in de wedstrijd, op voorsprong te komen 24-25 (na de openingstreffer 0-1). De eindstand 25-25 een puntendeling waar we vooraf niet voor getekend hebben.

In de voorbespreking moest het er vandaag van komen. De twee punten in Heeten behouden! Gezien mijn ambitie; middenmoot meedraaien moet je zo hier en daar wel wat punten ”zelf in de tas stoppen”. Wat ging er dan mis……. moeten de kinderziekten eerst uit ons ”nieuwe” speelstijl.

Want als vorig seizoen je makkelijk scorende afstandschutters besluiten te stoppen moeten anderen weer op de deur kloppen…. en is een andere speelwijze soms wenselijk om toch wat te compenseren en het verwachte resultaat neer te zetten. Het kost tijd om de automatismen in het spelpatroon zichtbaar uit te laten komen. Spelen met snelheid van achteruit maar wel de balans en rust in het spel te houden voor een perfecte aanvalsopzet. En ja het kost veel kracht, focus en dus conditie om zowel aanvallend en verdedigend steeds weer volledig aan te zetten.

We werken aan een completere ploeg en wat in deze wedstrijd sterk tot uiting kwam: snelheid van achteruit, rust bewaren voor de aanvalsopzet en het BENUTTEN van onze kansen!

Heren: ZO GEK WAS HET NOG NIET!

Ik denk dat we er met zijn allen over eens zijn dat we met name verdedigend in de grote ruimtes best een goed resultaat hebben neergezet. En met onze sluitpost Marc een groot deel van de wedstrijd goed hebben gespeeld.