12-01-2020: Zwolle – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Lettele

De dames van Lettele mochten op de zondag naar Zwolle. Het is niet de meest favoriete speeldag voor de selectie. Vorig seizoen trakteerde Zwolle ons in hun eigen hal op een dure nederlaag. De meiden waren daarom zeker gebrand op een goed resultaat.

De wedstrijden tegen Zwolle zijn meestal wel doelpuntrijke aangelegenheden. Een technisch goede ploeg waar veel in zit maar er momenteel niet uit wil komen als we de stand bekijken. Voor het eerst deze competitie waren we als selectie eindelijk compleet. Na 12 wedstrijden waarin er altijd wel iemand ontbrak speelde we de 13de competitiewedstrijd eindelijk met de complete selectie. De opdracht was duidelijk, zorg voor een gedegen dekking en creëer zelf goede 100% kansen. Duidelijke aanwijzingen die uitgevoerd mogen worden. Moeilijker hoeven we het niet te maken.

Dat de dekking goed stond bleek wel want hoewel Zwolle snel 3 keer mocht scoren kregen ze gedurende de rest van de eerste helft nog maar 4 ballen in het netje. Lettele wilde graag minder balverlies hebben, dat was ook de opdracht maar het leek de ploeg te verlammen. De aanval werd langzamer opgezet dan normaal en de meiden hadden wat moeite om het netje te vinden. Toch wisten we na 30 minuten Zwolle eenvoudig te dubbelen en was de ruststand 14-7 in het voordeel van Lettele.

De eerste minuten van de tweede helft moeten we doorkomen in ondertal omdat we net voor rust tegen een 2 minuten tijdstraf opliepen. De ploeg stond zeer geconcentreerd en de nog steeds trage aanval van Zwolle werd afgeslagen en met een speelster minder kwamen we op 15-7. Als absolute koploper is het dan moeilijk om je concentratie te behouden. Ook deze wedstrijd lijkt gespeeld. De ploeg werd wat slordig in de aanval en de afronding. De verdediging was iets minder georganiseerd en er sloop wat frustratie in de ploeg. We lieten de tegenstander 4 keer achter elkaar scoren. Gedurende het verdere verloop van de tweede helft werd er om en om gescoord. Hierdoor bleef de wedstrijd voor het publiek aantrekkelijk. We kwamen echter nooit in de problemen en de tijd tikte rustig verder en de wedstrijd speelde we gemakkelijk uit. Eindstand 25-20 voor Lettele.

Een overwinning, de 13de op rij alweer. Als eerste ploeg zijn we de 400 doelpunten gepasseerd en met een plussaldo van 127 zijn we erg tevreden.

Volgende week spelen we weer heerlijk op de zaterdagavond in onze eigen hal in Bathmen. Tegenstander is dan WHC. WHC staat 11de en zal de punten graag willen meenemen in hun strijd tegen degradatie. We gaan er alles aan doen om ook de 14de wedstrijd te winnen.

Bianca 7, Ilse 6, Jolien 3, Maaike 3, Marjolein 2, Inge 1, Milou 1, Cindy 1, Amber 1