11-01-2020: Bentelo 2 – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Het begin van het jaar 2020 is voor ons wat wisselvallig begonnen. Vorige week hebben wij gewonnen, maar binnen twee weken zijn er nog twee geblesseerden bij gekomen. Terwijl onze blessurebank al aardig gevuld was. Soms lijkt het alsof er een vloek over ons team heerst. Iris ligt er een tijd uit vanwege een gebroken vinger. Maaike ten Broeke moest zich ook afmelden vanwege problemen met haar rug. De duur van dit herstel is nog onzeker. Dit betekent dat wij nog meer een beroep om invallende A1 en dames 2 speelsters moeten doen. Gelukkig zijn zij bereid om ons uit de brand te helpen.

Zaterdag 12 januari reisden wij af richting Bentelo. Thuis hebben wij uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen. We wisten dus dat er een kans was om 2 punten mee naar huis te nemen. Bentelo speelt thuis met hars. Voor ons is dit een nadeel. Gelukkig hebben we dit vorig seizoen ook al meegemaakt, dus we wisten wat we konden verwachten. De keepster van Bentelo viel tijdens de warming up uit. Dit was voor ons gunstig aangezien zij de eerste vijftien minuten noodgedwongen een speelster op goal moesten zetten.

De wedstrijd begon gelijk op. Ondanks dat zij een speelster op goal hadden staan, lukte het ons niet om de bal makkelijk in het goal te krijgen. Wij scoorden na 3 minuten pas de gelijkmaker van 1-1. Na vijftien minuten stond het pas 6-6. Gelukkig had Bentelo ook moeite met scoren. Bianca hield nog een paar mooie ballen tegen, waardoor het gelijk op ging. Romee Groot Koerkamp stond goed te blokken in het middenblok. Een paar minuten voor rust mocht Bentelo alsnog uitlopen. De ruststand was 15-12.

De tweede helft begonnen we niet scherp. We begonnen slordig te spelen. Te gehaast. Bentelo stond voor met 20-16. Weliswaar niets aan de hand, maar heel fijn handballen was het niet. Gedurende de tweede helft zag je dat de vermoeidheid de overhand kreeg. Bentelo had één goede speelster waar we maar geen grip op konden krijgen. Een tijdje heeft zij mandekking gekregen, maar dit hielp niet voldoende. We komen even weer iets dichterbij 21-19.  Helaas konden we deze lijn niet vasthouden. Bentelo mocht haar voorsprong weer uitbreiden naar 25-21. Door de vermoeidheid gingen we slordiger spelen. Ook zag je dat de hars een groter probleem werd. Het leek wel of er gedurende de tweede helft steeds meer hars aan de bal kwam, waar wij maar geen grip op kregen. Nog vijf minuten te gaan met een achterstand van 29-24. Haast onmogelijk zou je denken. Toch bleef het team knokken. Ze lieten de koppies niet hangen, maar helaas mocht dit niet baten. Met een eindstand van 32-26 hebben we deze wedstrijd verloren.

Zure nederlaag. Gezien de blessures en de rest van het team wat er elke week toch weer staat om te knokken voor de twee punten, zijn we niet weggespeeld. Een overwinning was zelfs mogelijk. Toch hadden we deze week niet het geluk aan onze zijde. Wel hebben we het geluk dat onze concurrenten ook niet hebben gewonnen, dus we blijven op plek 6 staan.

Volgende week spelen we de derby tegen Broekland. Broekland is dit jaar de nieuwkomer in de hoofdklasse. Zij staan met vier punten meer knap op de derde plek. Toch blijft dit een wedstrijd dat ongeacht welk team waar staat elke keer een spannende wedstrijd is. Uit hebben we verloren. Nu zijn wij er uiteraard op gebrand om de punten wel te pakken.

Omdat dit een derby is en Broekland destijds ook voor een gezellige derde helft heeft gezorgd, hebben wij in samenwerking met de voetbal ook een feestje georganiseerd. Dus bij deze nodigen wij jullie uit om bij ons de wedstrijd te komen kijken en aansluitend een borrel in de kantine te drinken. DJ SID zal het feestje compleet maken door de avond van muziek te verzorgen. Graag tot zaterdag allemaal!