10-11-2018: Nieuw Heeten – SDOL (1e klasse)

Bron: svnieuwheeten.nl en Facebook SDOL handbalselectie

Verslag Nieuw Heeten

Afgelopen zaterdag speelden wij in eigen huis weer een derby; dit keer tegen SDOL uit Luttenberg. Het is een tijdje geleden dat we tegen SDOL hebben gespeeld dus we wisten niet goed wat we konden verwachten. De tribunes zaten goed vol dus we hadden erg veel zin in de wedstrijd!

We begonnen de wedstrijd sterk en we stonden meteen met 4-1 voor. Iedereen knokte voor elke bal en ook maakten we de nodige doelpunten. We straalden vechtlust uit en dit resulteerde dan ook in een rusttand van 14-10.

De tweede helft begonnen we matig en onze voorsprong was al snel een stuk minder groot. Het goede gevoel van eerste helft was verdwenen. In de aanval waren we soms erg slordig en verloren we een aantal keren onnodig de bal waardoor SDOL makkelijk doelpunten kon maken. Ook misten wij een aantal kansen waardoor we niet konden voorkomen dat de stand werd veranderd naar 18-19. Gelukkig wisten we in de laatste minuut toch nog te scoren waardoor we eindigden in een gelijkspel: 19-19.

Achteraf gezien misschien een terechte uitslag, maar toch voelt het als een verloren punt. We weten nu waar we op moeten trainen deze week en hopelijk nemen we de twee punten mee uit Heino volgende week. Hopelijk tot dan!

Verslag SDOL

Vanavond stond de wedstrijd tegen Nieuw Heeten op de planning. Voor ons een onbekende tegenstander. Met ook 6 punten deelde Nieuw-Heeten de 4e plaats met ons en de dames van Broekland.

De start was vandaag moeizaam. De scherpte en vechtlust die miste in de dekking en aanval waardoor we in het langzame spel na Nieuw-Heeten mee gingen. Mede met veel balverlies maakte dit dat we maar 10 ballen in het net hebben kunnen leggen in de eerste helft. Aan de andere kant wist Nieuw-Heeten er ook maar 14 te scoren voor de rust. We gingen de rust in met 4 doelpunten achterstand en wisten dat als we deze wedstrijd wilden winnen we nu de gezichten dezelfde richting in moesten zetten.

In de 2e helft wisten we ons te herpakken en draaiden de rollen om, wij werden feller en Nieuw-Heeten slordiger. Hierdoor werd de achterstand 2 punten, pas in de laatste paar minuten wisten wij een voorsprong te pakken (18-19). Er werden straffen uitgedeeld aan onze kant waardoor wij 2 maal in ondertal stonden, maar hier wist Nieuw-Heeten niet van te profiteren. Ook kreeg Nieuw-Heeten een aantal penals mee maar hier wist onze keeper er 2 belangrijke van uit te houden in de 2e helft! Echter in de laatste minuut kregen wij een 2 minuten straf waarin Nieuw-Heeten wel wist te scoren en het scorebord op 19-19 wist te zetten.

Zaterdag 17 november komen de dames van Artemis onze kant op, zij zijn momenteel de hekkensluiters van deze competitie met 0 punten.