09-11-2019: Overwetering – DFS Arnhem (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Zaterdag 9 november speelden wij tegen DFS. Zij stonden op de tweede plek dus we wisten dat we het niet cadeau zouden krijgen. Naast onze speelsters die al een lange tijd geblesseerd zijn, hadden we vandaag ook de pech dat Rianne Kappert zich ziek moest melden en Rowy Slijkhuis vlak voor de wedstrijd te horen kreeg ook niet te mogen spelen vanwege een enkelblessure. Dit maakt het handballen er allemaal niet makkelijker op. Gelukkig zijn we mede door afgelopen seizoen gewend om met een gehavend team te handballen, dus koppies op en gaan!

De eerste 10 minuten van de eerste helft werden we omver geblazen door DFS. Binnen no time stond het 0-4 voor DFS. We hadden geen grip op hun afstandsschoten. Nummer 4 was een belangrijke speelster voor DFS. Zij schoot meerdere afstandsschoten erin. Wij kwamen nog niet lekker in de wedstrijd. We schoten veel mis en maakte slordige fouten. Nog 12 minuten te gaan: 6-8. Niets aan de hand, maar moeizaam ging het wel. Eindelijk kwamen we op een 9-8 voorsprong. Je zag aan ons spel dat het vertrouwen weer terug kwam. De ballen kwamen weer aan, aanvallen werden goed uitgespeeld en aan onze kant stond de verdediging ook beter. Helaas besloot het scheidsrechterkoppel ons binnen één minuut twee keer twee minuten te geven, waardoor we een tijd met 4 man hebben moeten handballen. Hier zijn we boven verwachting goed uitgekomen met maar één tegendoelpunt, maar hierdoor onze voorsprong niet kunnen uitbouwen. Helaas kenmerkt ons spel ook dat wij voor de rust onze focus en het goede spel niet kunnen vasthouden. Vlak voor de rust kregen we een paar doelpunten om de oren, waardoor we met een ruststand van 9-12 de kleedkamer in gingen.

Iris ten Broeke moest helaas de tweede helft ook aan haar voorbij laten gaan. Door een nare val in de eerste helft, had ze last van haar hoofd. DFS startte de tweede helft wederom sterk. Ze scoorden direct. De voorsprong van DFS werd hierdoor groter. DFS kon haar goede spel vasthouden. Daarin tegen werd ons spel alleen maar slordiger. Penals werden gemist waardoor het geloof in het team langzaam wegebde. Van een achterstand van 16-23 naar een stand van 19-29 voor DFS.

De meiden hebben hard geknokt, maar vandaag zat het er overduidelijk niet in. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met 21-32 verloren. DFS was zaterdagavond de betere ploeg en verdiend gewonnen. Wij zijn even weer met beiden voeten op de grond gezet dat een thuiswedstrijd niet zomaar te winnen is. Zoals onze coach Frank zei; moeten we allemaal goed in de spiegel kijken.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ESCA op het programma. Zij staan met 5 punten op de 8e plek. Uit ervaring weten we dat de uitwedstrijden tegen ESCA altijd moeizaam verlopen. Hard en stug spel waarin we veel moeten incasseren waarin wij een slim spelletje tegenover moeten zetten. Komende week maar hard voor trainen.

Wie volgende week zaterdagavond niets te doen heeft? Om 19:00 spelen we al in Arnhem. Bedankt voor de aanmoediging van afgelopen wedstrijd en wie weet tot volgende week!