09-11-2019: HVBS – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Een gekke wedstrijd met 2 verdiende punten.

Een stukje rijden naar Amersfoort op de zaterdagavond voor een late uitwedstrijd (21:00). We starten de wedstrijd tegen HVBS DS1 prima en lopen tot 5-5 gelijk op. Daarna gaat het mis en vergeten we te verdedigen, HVBS speelt hier goed om in en de stand loopt uit naar 11-6. Er wordt veel gestraft voor onze kant en dit maakt dat we zelfs nog maar met 4 spelers in het veld staan. Ruststand 13-7.

Gefrustreerd gaan we de kleedkamer in. We weten dat dit beter moet, deze tegenstander ligt ons en het is pas goed als we 2 punten mee naar Broekland nemen. Koppies omhoog. Ons publiek heeft dezelfde bespreking gehouden en gaat volledig achter ons staan. De inhaalrace kan beginnen, we gaan vechten. Anniek opent het scoren in de tweede helft voor ons door het maken van een penal. Niet snel hierna komen we dichtbij: 15-14. Een spannende periode in de wedstrijd breekt aan. Na lang op 1 doelpunt achter te staan besluit Jiska dat het genoeg is geweest ze maakt de stand (eindelijk) gelijk: 20-20. In deze fase van de wedstrijd lijkt het alsof de scheidsrechters de straffen die wij de eerste helft hebben gekregen aan HVBS geeft. We komen in overtal dus het is een kwestie van uitspelen. Anniek scoort wederom een penal en maakt de stand in ons voordeel, 23-24. Uiteindelijk beslist Lauri de wedstrijd door de 23-25 te maken. Gevochten voor deze punten. Belangrijke punten omdat wij onze 3de plek behouden en hiermee een klein gat slaan met de ploegen onder ons. Geweldig publiek die met ons heeft meegevochten. Dankjulliewel!

Tot zaterdag 19:30 weer terug in eigen huis.