09-11-2019: ESCA – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Als je ESCA uit ziet staan dan kijk je als tweede naar de scheidsrechter die erbij hoort. ESCA is geen makkelijke ploeg. Gedreven dat wel, maar traag in hun opbouw en hard, lomp en net niet talentvol genoeg in de verdediging om er een leuke wedstrijd van te maken. Een scheidsrechter kan hier de wedstrijd behoorlijk beïnvloeden als hij de wedstrijd niet in zijn grip heeft.

De opdracht was gemakkelijk. Hun niet in het trage opbouw spel laten komen. Vroeg storen, het liefste al op hun helft. Jaag ze op laat ze fouten maken. Denk aan hun spel met twee cirkels. Gemakkelijk gezegd en ook zo uitgevoerd. De eerste helft werd er 1 waarbij Lettele deed wat het doen moest namelijk rustig kansen afwachten en er pijlsnel op uit zodra de bal in bezit is. De eerste helft werd ook die van het scheidsrechterlijke duo, dat maar liefst 6 keer 2 minuten straf uitdeelde aan 3 verschillende speelsters. Er stonden dus maar liefst drie speelsters op scherp voor rood. Ruststand 8-18. Fantastisch niks aan de hand dus vasthouden dit. Niet schrikken meiden als er speelsters af gaan, want in dit tempo hebben ze aan hun 2 wissels niet genoeg. Blijf vooral geconcentreerd.

De tweede helft werd echter anders, de scheidsrechters waren hun lijn van de eerste helft vergeten en floten nog steeds prima, maar vergaten de grove overtredingen toch echt te straffen met 2 minuten, gele kaarten of wat dan ook, af en toe een vrije worp of een penalty (vandaag niet onze beste prestatie) maar dat was het dan. Oké 1 speelster kreeg nog 2 minuten, en dus rood, maar dat was na twee grove overtredingen op rij. U begrijpt het werd overleven.  We speelden zeker geen goede tweede helft maar het was meer dan genoeg om dit ESCA van ons af te houden en de twee punten mee te nemen naar Lettele. De verdediging, of dat wat ervoor door moest gaan, van de Arnhemse dames werd harder en harder, menig gezicht werd geraakt, slaande bewegingen naar de bal die op de handen terecht kwamen en opbouw speelsters die vast werden gezet. Onze cirkel Marjolein had een zware avond. Hoewel ze zeer goed speelde en goed gevonden werd door de opbouw was het nauwelijks mogelijk om de aanslagen te ontwijken en ook nog doelpunten te maken. Ze deed het echter fantastisch en hield zich prima staande, zowel in de aanval als verdediging.

Het moest vandaag van de hoeken komen en die schoten vandaag met scherp. Jolien was echt op dreef en ramde er maar liefst 8 in, waaronder een lobje wat ze zo moeilijk vond. “Dat kan ik niet hoor” zei ze nog, maar na zoveel doelpunten en een keeper die maar bleef uitkomen durfde ze het toch aan en de lach op de terugweg naar de verdediging sprak boekdelen. Aan de andere zijde scoorde Maaike 6 uit 6 en Cindy en Pien deden leuk mee. Twee van de drie doelpunten kwamen vandaag uit de hoeken en dat is een goed teken. Eindstand 19-26.

Speciaal voor de Oma van Naomi nog 1 keer alle doelpuntmakers
Jolien 8, Maaike 6, Ilse 4, Bianca 3, Anouk, Cindy, Marjolein, Pien en Maartje ieder 1. Uw kleindochter had maar liefst een stoppercentage van 45%, daar mag u trots op zijn hoor.

Volgende week krijgen we HVBS op bezoek. Zaterdag 19:30 in de Uutvlog. Zien we u daar ook weer met de mooie blauw wit sjaaltjes?