08-12-2019: Zwolle – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Net niet …

Vandaag de wedstrijd tegen Zwolle. Nog zo’n wedstrijd die je eigenlijk wel heel graag wilt winnen. Vol goede moed gingen we dan ook richting Zwolle om die twee punten mee naar huis te nemen. Onze coach Frank geniet samen met Jacqueline van een welverdiende weekendje weg dus teamleidster Silva nam het stokje over.

We begonnen de wedstrijd goed. Zwolle begon in de aanval, maar scoorde niet. Wij scoorden daarin tegen wel en kwamen met 0-1 voor. Zegt natuurlijk niets, maar altijd fijn als je als eerste scoort. Het ging gelijk op, maar Zwolle pakte op een gegeven moment wel de 4-3 voorsprong. Zij scoorden door een snelle tegenaanval. Iets wat Zwolle goed kan. Vanwege een slordige fase van onze kant kon Zwolle de voorsprong uitbreiden naar 7-3. Gelukkig ging er bij ons toen een knop om. We kwamen weer tot scoren en wisten de voorsprong van Zwolle gelukkig weer wat te minderen tot een uiteindelijke gelijke stand van 8-8. Dit gaat gedurende de eerste helft door. Bianca stopt nog een 7mtr en Yara Slijkhuis maakte nog een mooi doelpunt van afstand, maar het lukte ons niet om de voorsprong te pakken. De ruststand werd 14-13 in het voordeel van Zwolle.

Tweede helft beginnen we niet goed. We krijgen direct wat doelpunten om de oren. Zwolle kan weer bouwen aan een voorsprong 17-14. Gelukkig lukt het ons om de voorsprong van Zwolle te stoppen door zelf weer doelpunten te scoren, maar het blijft niet makkelijk. Maaike ten Broeke is geregeld in gevecht met de verdediging van Zwolle. Zij moet veel incasseren op de cirkel. Dit wordt in onze ogen niet altijd gezien door de scheidsrechters. Iris ten Broeke wordt ook een keer aan de arm getrokken. Allemaal factoren die niet meehelpen om de wedstrijd naar je toe te trekken. Roos van Breukelen weet nog wel een fantastisch doelpunt te maken door een onverwacht heupschot (ja, dit moet ze vaker doen hé mensen!)

Nog tien minuten op de klok en het staat 24-24. Na een lange tijd weten we weer gelijk te komen. Bianca staat een goede wedstrijd te keepen. Ook dankzij een aantal mooie reddingen van haar spelen we nog mee om de twee punten. In onze ogen hebben we de scheidsrechter de tweede helft niet helemaal meer mee. Achteraf altijd makkelijk praten, maar Zwolle mocht wel vaak vier passen maken om toch nog een doelpunt te scoren. Dit is natuurlijk wel extra frustrerend handballen. Helemaal als wij continu voor indringen worden afgefloten en Zwolle er zo doorheen mag denderen. Kortom onze frustratie iets waardoor de laatste minuten van de wedstrijd, ons spel niet beter gemaakt heeft. Dit leidde tot een aantal 2 minuten straffen aan onze kant. Zwolle wist dit niet altijd goed uit te spelen, waardoor de voorsprong van Zwolle vaak op 2 punten verschil bleef hangen. Van een 28-26 naar een 29-27 tot een uiteindelijke eindstand van 30-28. Zwolle trok vandaag aan het langste eind.

Wat ons de afgelopen twee wedstrijden wel lukte, lukte vandaag niet. We wisten niet de wedstrijd naar onze eigen hand te zetten. De meiden hebben hard geknokt, maar het is ook wel heel vermoeiend handballen wanneer je bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aankijkt. Dat hebben we uiteraard aan ons zelf te danken. We moeten de volgende keer slimmer handballen en ons niet laten beïnvloeden door anderen. Bij winst hadden we twee plekjes kunnen stijgen. Nu blijven we op de 8e plek staan. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Onze tegenstander is TVO. Zij staan met 1 punt minder op de 10e plek. Het staat qua puntentelling heel dicht bij elkaar. Bij winst stijg je zo 2 plekken, maar bij verlies kan je ook zo wat plekken dalen. Spannend dus! Het zou heel fijn zijn wanneer we met twee punten de kerstvakantie ingaan.

Tot volgende week allemaal. 19:00 thuis in de Hooiberg!