08-12-2019: OBW – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Lettele

10 op rij!

Op zondag handballen is niet de eerste voorkeur voor de dames uit Lettele. Gelukkig speelde het Nederlands team in de ochtend dus iedereen was al wel met handbal bezig deze dag. Een relatief lange reis naar Zevenaar alwaar OBW ons opwachtte. Warm lopen in de gang, maar heel kort ingooien. Het was allemaal niet optimaal maar de dames begonnen goed. Daar waar elke keer op gehamerd wordt pikken ze goed op en de verdediging staat elke week sterker en strakker. Ook de dekkingsvorm is elke week een verrassing zodat de meiden scherp aan elke wedstrijd beginnen. Dat de verdediging goed staat bewijst ook de stand, we zijn na Broekland de minst gepasseerde ploeg.

In de eerste helft bleven de dames uit Zevenaar prima bij. Nadat Lettele even wegliep naar 8-12 kwam OBW toch weer terug tot een ruststand van 12-13. Toch gingen we met vertrouwen rusten. Sowieso omdat het team zich prima aan een afspraak had gehouden betreffende de laatste minuut voor rust. Iedereen was tevreden daarover. Maar ook omdat het gevoel goed zat.

Met een tas vol goede moed gingen we dan ook de tweede helft in. Iets beter in de afronding, vooral de ballen in het doel gooien en niet op de overigens uitstekend keepende doelvrouw van OBW, speel iets zuiniger met de bal en de kansen om. Dit waren zo enkele afspraken waarmee we de kleedkamer uitkwamen.

Ciska die net terug komt van een blessure en 7 weken vanaf de kant heeft toe gekeken stond uitstekend te keepen. In het eerste kwartier van de tweede helft pakte ze 60% Dat is best lekker terug komen. Na rust kwam OBW nog 1 keer terug tot 13-13 maar daarna ging de Lettele Express lopen hoor. Met 1 grote sprint liepen de meiden snel naar 15-27 en na 14 minuten in  de tweede helft was de wedstrijd daarmee gespeeld. Lettele speelde frivool de wedstrijd uit en in verschillende samenstellingen bleven ze het prima doen. Ook inval keepster Joanne pakte nog een paar mooie ballen en ook nog een penalty. Dat moet haar een goed gevoel gegeven hebben. De grootste voorsprong is maximaal 15 doelpunten geweest dus met een 23-37 eindstand mogen de dames dik tevreden zijn. 10 competitiewedstrijden op rij nu winnend afgesloten.

Bianca 10, Yara 7, Ilse 7, Jolien 4, Cindy 3, Amilia 2, Anouk 2, Maaike 2.

Omdat Broekland van DFS gewonnen heeft staan we nu 8 punten los. Volgende week spelen we zelf tegen DFS Arnhem. Ze staan gedeeld 2de dus ook deze wedstrijd is weer belangrijk. Zaterdag 19:30 in De Uutvlog. De laatste van deze competitiehelft.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina