07-03-2020: Lettele – TVO (hoofdklasse)

Verslag Lettele

De tegen degradatie vechtende ploeg T.V.O. kwam op bezoek in Bathmen. We kennen de ploeg goed en weten dat ze graag tussen 1 en 2 af willen sluiten. Er gaat niet zo heel veel door het midden en van afstand wordt er ook niet gemakkelijk geschoten. Het verdedigingsplan was daardoor niet moeilijk te maken en met een strakke dekking waarbij we uitstapten op de 2 buitenste opbouwers hadden we veel succes. We onderschepten erg veel ballen. Totaal maar liefst 18 ballen gedurende de wedstrijd die we eruit konden halen. Een mooi strak verdedigingsplan, heel goed uitgevoerd door de meiden.

Een tevreden coach zou je zeggen. En dat is die ook wel. We mogen wel wat zuiniger zijn met de kansen die we krijgen want we presteerden het ook wel om open kansen te missen. Soms speelden we weer erg slordig maar de sfeer in de ploeg is goed en er staat niet zo veel meer op het spel dus het kan nu allemaal wel. Zelfs het publiek zag de humor van het missen van open kansen wel in. De scheidsrechter keek me eens aan en zei “dat wordt opdrukken de komende training”, om maar aan te geven hoe relaxt de avond verliep.

T.V.O. is een ploeg die graag langs de verdediging heen wil. Dat levert ook vaker een penalty op, dat is inherent aan hun stijl, het komt niet doordat wij ineens anders verdedigen. We kregen 5 penalty’s tegen maar Ciska wist er 2 uit te houden. Ook daarin deden we dus goed ons werk (en dat zonder bidon met spiekbriefjes).

We speelden twee gelijke helften qua stand. Beide wisten we met 16-8 te winnen en dat bracht de eindstand op 32-16. Dik tevreden natuurlijk hoewel we er graag 40 hadden willen maken. We spelen weer ontspannen en dat is goed nieuws voor ons.

Volgende week zijn we vrij en op zaterdag 21 maart spelen we om 21 uur nog een wedstrijd in en tegen Bentelo 2. Dat wordt een harswedstrijd dus kunnen we vast mooi oefenen voor volgend seizoen als we hier vaker mee geconfronteerd worden.

Yara 8, Jolien 6, Bianca 5, Maaike 3, Marjolein 3, Ilse 2, Cindy 2, Milou 2, Inge 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina