05-10-2019: Wijhe’92 – Geel Zwart (2e divisie)

Verslag Wijhe’92

Zaterdagavond werden de dames eerst even op de foto gezet met de nieuwe sponsor van Wijhe. Aan de wedstrijd begonnen werd al snel duidelijk dat we niet weer onder gelopen wilden worden door de tegenstander, zoals vorige week gebeurd was.

Met snelle aanvallen en een hoog baltempo werden de gasten door onze meiden verrast. Al snel stond er al een 6-1 op het scorebord. Het spel werd gedomineerd door maar 1 team en dat waren de meiden van Wijhe, met een stand van 16-7 gingen we dan ook de rust in.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste heft, met veel snelle aanvallen en een dekking die zeer scherp en stabiel was liepen we verder uit naar een stand van 30-11. Geel-Zwart had deze avond geen antwoord op ons spel.

We hebben dan ook terecht gewonnen met een stand van 33-14. We kunnen dan ook tot dinsdagavond genieten van deze ruime overwinning. A.s. dinsdagavond spelen we om 20.30 uur tegen L.H.C. in Lemelerveld om de beker. Wij hopen dan ook dat we het grote aantal toeschouwers weer kunnen begroeten.

Verslag Geel Zwart

Wijhe ‘92 overklast Geel Zwart

Onze eerste uitwedstrijd van het seizoen: tegenstander Wijhe ‘92. We wisten vorig seizoen twee keer net aan van ze te winnen, dus wisten wat ons te wachten stond. Ze spelen hard en zijn sterk, dus we waren vooraf al op de hoogte dat we zouden moeten strijden voor elk punt.

En laten we maar met de deur in huis vallen: dat mislukte jammer genoeg vanaf het fluitsignaal. Wijhe begon sterk aan de wedstrijd en pakte al snel een goede voorsprong. We probeerden ons eigen spelletje te spelen, maar dat lukte niet. Met een ruststand van 16-7 wist we dat er werk aan de winkel was in de tweede helft.

Na de rust startten we met goede moed. We wisten wat we moesten doen en John dat een duidelijke boodschap meegegeven. Maar het lukte vandaag gewoon niet. De ballen belandde op de paal en tegen de keeper, maar niet in het net. In tegenstelling tot bij Wijhe. Onze verdediging stond niet goed, we liepen een versnelling te laag terug en het ontbrak aan goede communicatie.

Met een stand van 32-14 floot de scheidsrechter uiteindelijk af. Wijhe was op dit moment een maatje te groot. Het was een wedstrijd vol leermomenten waar we maandag weer mee aan de slag gaan.