05-10-2019: Bentelo – Voorwaarts (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

Na vorig weekend een vrij weekend te hebben gehad, mochten wij ons deze week voorbereiden voor de wedstrijd tegen Borhave. Een van de weinige uitwedstrijden waarbij wij niet langer dan een uur in de bus hoefden te zitten. Leen van de Happybus was weer van de partij, en samen met de meiden van de E-jeugd en begeleiding reisden wij af naar Borne.

Nadat de halve kantine van Borhave door oranje jasjes was bezet en de E-jeugd aan de patat zat, gingen wij naar de kleedkamer. In de voorbereiding tweemaal tegen dit team gespeeld, en we wisten waar de mogelijkheden lagen welke nogmaals werden benoemd. Desondanks was er in het begin van de wedstrijd geen vliegende start.

De eerste helft gingen beide teams gelijk op, het verschil is niet groter geweest dan 2 doelpunten. Ellen maakte voor ons de eerste twee scores, waarna Hilke op een perfect aangespeelde break-out 2-3 maakte. Vervolgens ging Borhave via de middenopbouw weer over ons heen, waarop Lisa en Ellen dit weer recht trokken.

Vanuit tijdspel maakte Lisa van afstand via het blok van Borhave een mooi geluksdoelpuntje en benutte Daimy een penalty. Helaas werden er ook veel kansen gemist die op de paal of naast het doel terecht kwamen. De dekking stond wel aardig goed, waardoor we maar 10 tegendoelpunten incasseerden. Echter, de 10 doelpunten die wij hadden gemaakt waren er eigenlijk te weinig.

Na de ruststand van 10-10 liep Borhave op ons uit via twee penalty’s en doelpunten van hun opbouwposities. Na 10 minuten spelen stond het 16-13, waarop bij de 18-13 een time-out werd ingezet. Na de time-out en een keeperswissel, kropen wij langzaam maar zeker weer wat dichterbij. Van 5 doelpunten achterstand, stond het 10 minuten voor tijd dankzij goede druk en doorbraken bij hun dekking 21-20 en waren we weer terug in de wedstrijd.

Ellen had deze aansluitingstreffer op haar naam staan, en Lisa maakte de gelijkmaker 21-21 waarop Borhave een time-out nam. Via een penalty van Daimy kwamen wij op 21-22 voorsprong, maar konden niet voorkomen dat Borhave weer langszij kwam. Via twee penalty’s enkele minuten voor tijd, welke door menig persoon discutabel kon worden gevonden, kwamen zij op 24-22.

Daimy maakte nog wel de 24-23, maar Borhave heeft vervolgens de wedstrijd uitgespeeld en ging met het minimale verschil met de winst aan de haal.

Een zure nederlaag, dat zeker, maar op naar volgende week DSVD thuis in onze sporthal Jachtlust. Op de terugweg in de Happybus nog een song-battle samen met de E-jeugd gedaan. Bedankt meiden dat jullie er waren, en dat het toch nog een beetje een feestje was op de terugweg! Aankomende zaterdag om 20:00 dus een thuiswedstrijd tegen DSVD, tot dan!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina