04-01-2020: Lettele – Wesepe (hoofdklasse)

Verslag Lettele

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is meteen de derby tegen Wesepe, de ouverture aan het begin van het seizoen was een zenuwachtige wedstrijd en we wilden dit nu beter doen. We zouden compleet zijn maar op het allerlaatste moment werd Jolien ziek en wachten we nog steeds op de eerste competitiewedstrijd die we compleet kunnen spelen. Milou is in elk geval terug en bewees in de eerste paar minuten meteen haar waarde door 2 doelpunten aan te laten tekenen en in de dekking meteen goed scherp te acteren.

Het eerste wat opviel bij Wesepe was dat de keepster niet aanwezig was, dat scheelt en was positief voor ons. Verder zagen we de vertrouwde gezichten en wisten we dat wat we in de voorbespreking afgesproken hadden we alleen maar hoefde toe te passen. Dat lukte gedeeltelijk heel goed. De schutters van Wesepe kwamen nauwelijks in stelling en onze verdediging stond prima. Ciska kon een goed stoppercentage halen en hield de helft van alle schoten uit haar doel. Wij scoorden er lustig op os en 6 van de 10 aanvallen resulteerde in een doelpunt. Niks aan de hand op wat slordige passes na. Wesepe wist slechts 11 keer te scoren waar wij er 19 in gooiden. Het doelpunt in de allerlaatste seconde van de eerste helft was een mooie opsteker voor Lettele.

Toch waren we ervan overtuigd dat er nog veel meer in zat. Met de ruststand van 19-11 was de wedstrijd in de pocket zoals je dat zegt en konden we alweer een begin maken met het jonge talent in te passen. We begonnen aanvallend enigszins zenuwachtig en onwennig aan de tweede helft, maar bleven de wedstrijd onder controle houden. Wel hadden we veel balverlies over de hele linie, iedereen deed hieraan mee en af en toe was het frustratieniveau erg hoog.

Verdedigend stonden we erg goed en gunden we de dames uit Wesepe niet veel kansen. We lieten ze er hard voor werken en wederom konden de schutters niet uit de voeten met de uitstekende verdediging. Toch vond Wesepe af en toe een gaatje om erdoorheen te glippen of de cirkel aan te spelen. Daar liggen nog verbeterpunten voor onze defensie. Het verschil in doelpunten liep terug naar 6 en schommelde heel lang tussen 7 en 6. Na 20 minuten trokken we pas het verschil weer naar 8, 9 en zelfs 10 doelpunten. Door een doelpunt in de allerlaatste seconden van Wesepe werd de eindstand 32-23. Hiermee pakte de gasten ons nog even terug voor die laatste seconde goal net voor rust. Het is ze van harte gegund zullen we maar zeggen.

Al met al een leerzame en leuke pot handbal voor een volle tribune. De Lettelse bevolking was eerst naar ons komen kijken alvorens naar de nieuwjaarsreceptie te gaan. Hoe gaaf is dat, dank je wel publiek.

Volgende week spelen we op zondag om 13:15 uur tegen Zwolle. Vorig jaar werden de meiden daar op een lelijke nederlaag getrakteerd. Tijd om wat recht te zetten dus.