04-01-2020: Kwiek – E&O (1e divisie)

Verslag Kwiek

De eerste wedstrijd van 2020 stond al snel weer voor de deur. Zonder een volledige trainingsweek wachtte een op papier eenvoudige tegenstander, namelijk E&O uit Emmen. Maar heel zeker van een overwinning zal de ploeg niet zijn geweest. In Emmen werd door een benutte penalty pas in de slotseconden van E&O gewonnen: 23-24. Het was daarmee de enige wedstrijd, waarbij Kwiek het echt lastig had.

Tonio van Rhee had de ploeg van tevoren geïnstrueerd geconcentreerd te spelen en de verdediging compact te houden. Dat lukte prima, na tien minuten was de stand al 5-1. Met mooi combinatiespel werd regelmatig de cirkel bereikt, waardoor er bij rust een stand van 17-8 op het bord stond.

Na de rust bleef de ploeg gefocust spelen en waakte ervoor E&O dichterbij te laten komen, zoals in de 1e wedstrijd wel gebeurde. Mede door een aantal break outs werd er al snel een stand van 28-12 bereikt. Kwiek had een zeer sterke dekking, waardoor de ploeg uit Emmen haast niet tot scoren kwam.

Kwiek-supporers genoten van het snelle aanvalsspel en mooie combinaties. Zeven minuten voor tijd was het 33-14, mede door een paar tijdstraffen bij E&O. Kwiek heeft de wedstrijd professioneel uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal stond er wederom een grote uitslag op het scorebord (39-19)!