03-10-2020: CVO – HHZD (1e klasse)

Verslag CVO

De handbaldames van CVO speelden gisteravond hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de eerste klasse. Helaas zonder publiek maar met een live-stream van RTV794 vanuit huis te volgen voor de trouwe supporters.

CVO kende een valse start van deze competitie. Na een zeer intense en goede voorbereiding waren de verwachtingen hoog voor dit mooie snelle team dat vorig seizoen als tweede eindigde in de competitie. Vorige week werd tegen en in Nieuw Heeten de wedstrijd echter verloren met 29-21. De dames van CVO waren erop gebrand om tegen HHZD uit Heino een goed resultaat neer te zetten.

De wedstrijd begon wat rommelig en een aantal mooie kansen voor CVO werden gestopt door de keeper van HHZD. Het betere spel was wel voor CVO. Zij waren agressiever, scherper en sneller dan de ploeg uit Heino. Al gauw pakte CVO de voorsprong. Bij rust stond het 11- 6 in het voordeel van CVO. Na rust liep de ploeg verder uit en gaf CVO de voorsprong niet meer uit handen. Dit was mede te danken aan een sterke verdediging. De eindstand was 23-13 voor CVO.

Trainer Raymond Diks zei na afloop dat dit niet de beste wedstrijd was maar dat het een groot verschil was met vorige week met name in de verdediging. Er was meer beleving en agressie en vanaf de 1e minuut gingen de dames vol gas. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Bij CVO deden Corine Vernooij, Dian Brummel, Maud Hagen en Amy Bokma weer mee na langdurige afwezigheid. Verder bestaat de selectie uit Laura Stegeman, Eileen Pelgrom, Sara van Bussel, Sharon Prins, Nienke de Graaf en Eline Meuleman. Lisa Veldhuis viel in. De keepers zijn Marlou Bourgonje en Brenda Mekelenkamp.

Volgende week speelt CVO op zaterdag 10 oktober in en tegen Groessen.