02-11-2019: Lettele – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Lettele

De dames van Overwetering kwamen op bezoek in Bathmen. Een altijdlastige ploeg met een uitzonderlijk goede schutster. Ze spelen met meer fysiek dan we gewend zijn dus oppassen geblazen.

We spraken een andere dekkingsvorm af om ervoor te zorgen dat we de tegenstander snel onder druk konden zetten en hun de fouten laten maken waardoor de schutster niet in stelling kon komen. Dat verliep fantastisch in de eerste 15 minuten. Snel liepen we eenvoudig weg en het leek een gemakkelijke avond te worden. Niets was echter minder waar. We maakte het onszelf onnodig lastig door veel te slordig met de aanval om te springen. Veel ballen gingen door te snel spel verloren en we lieten Overwetering geloven dat er meer te halen viel. Met slechts 11-7 gingen we rusten. Over die 7 tegendoelpunten waren we uiteraard zeer tevreden. De verdediging stond geconcentreerd. Degelijke afspraken die goed werden nagekomen. De eerste helft had dus twee gezichten. Slordige aanval tegen een gedegen verdediging.

Met slechts vier doelpunten voorsprong begonnen we de tweede helft. Niks aan de hand maar dan moet je niet tegen twee doelpunten aanlopen want dan maak je het weer onnodig spannend. Over en weer werd er gescoord en bij een stand van 14-12 maakte de tegenstander twee overtredingen die beide bestraft werden met 2 minuten uitsluiting. Dat was voor Lettele het teken om volle bak te gaan. De kunst is om geen overtredingen te maken maar op de bal te jagen en dan pijlsnel uitbreken. Tegen vier tegensanders lukte dat heerlijk en een tussensprint bracht ons tot 18-12. Daarna besloten we om de verdediging nog om te gooien en bij 20-16 maakte we een eindspurt naar 27-16. De goed georganiseerde verdediging en de uitstekend keepende doelvrouwen maakten vandaag het verschil voor ons. Eindstand 27-17.

Woensdag spelen we om 19 uur in Raalte voor de beker. We mogen tegen de A-jeugd landelijke divisie. Dat is zeg maar het voorportaal of kweekvijver van de Eredivisie. We zijn erg benieuwd. Zaterdag hebben we een uitwedstrijd tegen Esca uit Arnhem.

Verslag Overwetering

Niet 60 minuten lang op gewassen tegen de koploper

Zaterdagavond 2 november moesten wij om 19:30 tegen de koploper handballen. Wij wisten dat de druk bij Lettele lag. Zij moesten winnen. Wij wilden uiteraard ook winnen, maar het was geen schande als we zouden verliezen van de koploper. We hadden hetzelfde scheidsrechtersduo als vorige week. Die hadden t ons afgelopen weekend de tweede helft niet makkelijk gemaakt. Aan ons de taak: gewoon lekker handballen!

De scheidsrechters floten de eerste helft aan en het snelle spel van Lettele ging van start. Frank had ons hier tijdens de voorbespreking al alert op gemaakt. Toch waren we even overdondert. We kregen direct een aantal snelle tegenaanvallen om de oren. Dit vanwege slordige afspeelfouten aan onze kant. Gelukkig had Lettele het fijne spel ook nog niet gevonden en kwam moeilijk tot scoren. Lettele begon een 5-1. De uitstap was op onze opbouwster Roos gericht. Dit zorgde wel voor extra ruimte voor onze andere opbouwsters. Helaas konden we hier nog niet direct antwoord opgeven. Twijfel en onzekerheid had soms de overhand. Na 12 minuten stond het nog maar 7-4. Je zou zeggen: 7 doelpunten tegen is niet slecht, maar 4 scoren is niet voldoende. Bianca kwam geleidelijk aan de eerste helft goed in haar spel. Ze heeft ons een aantal keren goed gered waardoor het spel 12 minuten lang op 7-4 bleef staan. Lettele verbrak de spanning en scoorde na 20 min de 8-4. Uiteindelijke ruststand was 11-7

Wij gingen de tweede helft goed van start. We maakten direct twee doelpunten waardoor de voorsprong van Lettele kleiner werd. 11-9. Helaas had Lettele hier snel een antwoord op en maakte een einde aan onze sterke begin van de tweede helft. Wij kregen wat beter antwoord op de 5-1 van Lettele. Het samenspel met onze cirkel Maaike kwam wat meer op gang. Een tijdje hebben wij dan ook goed stand gehouden. Lettele kreeg wat stress en wij bleven in de strijd voor een eventueel gelijkspel of misschien wel een overwinning. Net zoals vorige week floten de scheidsrechter de eerste helft uitstekend. Maar helaas net zoals vorige week draaiden ze in de tweede helft wat bij. Ons spel was niet anders ten opzichte van de eerste helft, maar nu werd dit afgestraft met 2 minuten. Dit heeft ons de das om gedaan. Op een gegeven moment kwamen wij zelfs met 4 man in het veld waardoor Lettele alle ruimte kreeg om te scoren. Van een tussenstand van 17-12 stond het na 15 minuten 19-15 voor Lettele. In principe niets aan de hand, maar het is wel vermoeiend handballen als je continu tegen een achterstand aan speelt.

Vermoeidheid kwam om de hoek kijken en we misten op bepaalde momenten kracht. Lettele bouwde een voorsprong uit en het stond op gegeven moment 23-16. Hun nummer 13 kwam steeds meer op schot. Uiteindelijk heeft Lettele de wedstrijd gewonnen met 27-17.

Wij zijn het met elkaar eens dat de uitslag geen juist beeld over de gehele wedstrijd geeft. Tot de laatste 10 minuten deden wij nog mee met de strijd voor de overwinning. We hebben het Lettele behoorlijk moeilijk gemaakt. Dat wij dit in de laatste 10 minuten niet stand konden houden, is jammer. Hier ligt één van onze verbeterpunten

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op de planning en wel tegen DFS. Op dit moment staan zij 2e met 7 punten. Nu wil dit niets zeggen en zullen wij deze week weer hard trainen om a.s. zaterdag om 19:00 de twee punten in de Hooiberg te houden.