Zelfkritische Schoenaker geniet van rentree in Oranje

“Ik heb me voorgenomen van iedere minuut te genieten,” laat een blije Myrthe Schoenaker weten aan Handbal Inside, na haar rentree in Oranje. “Ik vond het geweldig. Het voelde als een cadeautje, een welkome prikkel.”

De geboren Olster speelster heeft net een oefenstage en twee oefenduels tegen Duitsland achter de rug. “Het was een heel intensieve week waarin we hard getraind hebben. Het was natuurlijk geweldig dat ik vrijdag in Groningen mee mocht doen. Tevreden over wat ik heb kunnen laten zien ben ik niet helemaal, maar ik kan een hoop leerpunten meenemen.”

Uit zicht

Zelfkritiek is de 26-jarige opbouwster, die haar handballoopbaan bij Overwetering startte en al snel overstapte naar Kwiek en even later Dalfsen, niet vreemd. Tweeënhalf jaar geleden werd ze voor het laatst opgeroepen voor Oranje, toen speelde ze in clubverband voor het Duitse Füchse Berlin. Na haar overstap naar het Deense København Håndbold verdween ze uit zicht. “Een topclub. Waar ik relatief weinig minuten maakte. Dan heb je begrip dat de uitnodiging voor de nationale ploeg uitblijft.”

Stapje vooruit

Afgelopen zomer verhuisde Schoenaker terug naar Duitsland. Bij Vfl Oldenburg ontwikkelde ze zich al snel tot een vaste basiswaarde. “Op gebied van professionalisme een stapje terug. Voor mij een stapje vooruit. Ik maak veel speelminuten en heb een belangrijke rol in het team. Uiteindelijk draait het om de momenten dat je in het veld staat. In Denemarken raakte ik wedstrijdritme kwijt. Daardoor kon ik, vooral op beslissende momenten in wedstrijden, niet meer laten zien wat ik in huis had.”

Bij Oldenburg heeft Schoenaker haar draai helemaal gevonden, al kan het volgens de speelster zelf nog wel een stukje beter. “Ik zou graag wat stabieler willen zijn. Goede wedstrijden wissel ik af met mindere.” Haar rentree in Oranje smaakt in ieder geval naar meer. Als het aan Schoenaker ligt is ze er eind mei, als het nationale team opnieuw samenkomt, weer bij. “Daarvoor ga ik bij de club de komende tijd heel hard werken.”

Bron: Handbal Inside: Rentree in Oranje cadeautje voor Schoenaker

Lees ook: Myrthe Schoenaker met Oranje tegen Duitsland

Foto: Myrthe Schoenaker in actie voor haar club Vfl Oldenburg

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina