Wijhe’92 wint eenvoudig: ‘De uitslag had veel groter moeten zijn’

Wijhe’92 is het nieuwe seizoen in de tweede divisie uitstekend begonnen. Tegenstander Olympia Hengelo werd eenvoudig opzijgezet met 33-25. Trainer Maurice Feringa, nieuw in Wijhe, vond dat de uitslag nog veel ruimer had moeten uitvallen.

“Als je de betere ploeg bent, dan moet je het nog wel even laten zien. Dat weet je vooraf,” zei Feringa na afloop. “We kwamen snel met 8-3 voor, maar daarna kwam de klad er flink in. We speelden ons eigen spel niet, het was erg wisselvallig.” Wijhe ging desondanks rusten met een voorsprong van 13-9.

Mandekking

Feringa: “De tweede helft pakten we het goed op, al misten we wel veel kansen. De uitslag had veel groter moeten zijn. We stonden op een gegeven moment zelfs met twaalf punten voor. Bij Olympia was er één speelster die alles deed. We gaven haar mandekking, maar alsnog scoorde ze vijf keer uit een vrije bal. Dat was balen. Bij ons maakte vrijwel iedereen doelpunten. Ik heb ze niet bijgehouden, maar het hele team heeft gescoord.”

Sperren

Feringa, vorig jaar nog trainer bij de jeugd van Dalfsen en in het verleden ook hoofdtrainer bij Kwiek 2 en Voorwaarts, was wel te spreken over het samenspel met de cirkel. “Vorige seizoenen was de cirkelspeelster bij Wijhe vooral aan het sperren. Nu werd ze ook regelmatig aangespeeld en kon ze zelf de ballen afmaken.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina