Wijhe’92 raakt koppositie kwijt: ‘Maar we mogen nog steeds ontzettend trots zijn’

Het is Wijhe’92 niet gelukt om de koppositie in de eerste divisie vast te houden. Zelf verloor de ploeg een puntje tegen MEOS, terwijl Kwiek 2 niet wist op te boksen tegen het ongeslagen MHV’81.

Ondanks het eerste puntverlies overheerst er trots bij Wijhe-speelster Kim Boerdam. “We hebben als promovendus in de eerste divisie nog steeds niet verloren. Daar moeten we gewoon trots op zijn. Toch zitten we met een beetje een dubbel gevoel na de wedstrijd, want we waren heel dicht bij winst.”

Daar leek het lange tijd echter niet op. Wijhe had wel weer direct een ruime voorsprong genomen (5-0) – inmiddels het handelsmerk van de ploeg van Maurice Feringa – maar dat bleek niet genoeg om de wedstrijd zestig minuten lang te controleren. MEOS, de nummer vijf van de ranglijst, kwam steeds beter in de wedstrijd en zette Wijhe flink onder de druk. Bij 6-6 was het weer gelijk. Na de 12-11 van Boerdam – zij zou in totaal dertien keer scoren, liep MEOS weg bij Wijhe. Een rode kaart voor opbouwster Sanne Huis in ‘t Veld maakte het er voor Wijhe niet makkelijker op. Boerdam: “Dat was al na twintig minuten en daarmee vervielen de wisselmogelijkheden voor de opbouwrij. We moesten met z’n drieën – Aniek te Braak, Daimy van Dommelen en ik – dus de wedstrijd volmaken. Dat was pittig.”

Eindsprint

Het verschil bleef na rust lange tijd een punt of vier, maar in de laatste tien minuten wisselden de kansen ineens. Wijhe zette een eindsprint in. Boerdam: “Met snelle tegenaanvallen kwamen we helemaal terug en bij 28-26 voor ons leken we toch nog te gaan winnen. Maar helaas speelde MEOS twee aanvallen op rij goed uit en werd het 28-28. We hadden nog tijd om een laatste aanval op te zetten. Via een time-out bepaalden we wat we gingen doet en dat we in ieder geval geen balverlies mochten lijden. Dat lukte, maar helaas maakten we geen doelpunt meer. Daardoor zitten we met een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn we blij met een punt, want we stonden een groot deel van de wedstrijd achter. Maar als je er in de slotfase zo dichtbij zit, wil je natuurlijk winnen.”

Kwiek 2 kon koploper MHV’81 de eerste punten aftroggelen, maar dat lukte niet. De Raaltenaren moesten met 31-25 buigen voor de Millse ploeg. MHV’81 blijft daardoor koploper met veertien punten uit zeven duels. Wijhe volgt met dertien punten. Kwiek 2 deelt met Foreholte en VOC 2 de derde plek (allemaal tien punten).

Eerste divisie
Wijhe’92 – MEOS 28-28 (12-14). Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 13, Daimy van Dommelen 6, Aniek te Braak 3, Rosel Oostveen 2, Eva van Vilsteren 2, Sanne Huis in ’t Veld, Eline Wellenberg.
MHV’81 – Kwiek 2 31-25. Doelpunten Kwiek 2: Lizz Olde Bolhaar 7, Meike Damhuis 5, Elisa Marsman 3, Nel Veldhuis 3, Farah ten Bärge 2, Lobke Hagen 2, Isah Legebeke 2, Kaylee Damman.

Fotograaf: Kim Boerdam, eerder dit seizoen tegen HVBS | Fotograaf: Jitze Terpstra

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina