Wijhe’92 maakt indruk tegen Jong SEW: ‘Alle credits naar Wijhe’

Wijhe’92 speelde zaterdagavond een prachtige pot handbal tegen het tweede team van SEW. Of zoals de ploeg uit Nibbixwoud het noemt: Jong SEW. Na een matige start liep Wijhe in de tweede helft snel weg bij de thuisploeg en pakte een 29-40-overwinning. De commentatoren van dienst waren onder de indruk: “Dit is een van de beste, zo niet dé beste ploeg van de eerste divisie.”

De wedstrijd in het Noord-Hollandse Wognum begon lastig voor Wijhe en vooral cirkelspeelster Jara Huis in ‘t Veld zal geen goed gevoel aan de wedstrijd hebben overgehouden. Binnen tien minuten kreeg ze twee keer een tijdstraf wegens duwen. Coach Maurice Feringa nam geen risico en hield daarna Huis in ‘t Veld op de bank.

Het duurde lang voordat Wijhe het juiste ritme vond. Via 4-1 en 6-2 stond het na twintig minuten 11-10 voor SEW 2. Aniek te Braak zette met een mooi loopschot Wijhe op een gelijke stand: 11-11. Wijhe nam daarna voorzichtig het initiatief over, waardoor SEW na de 12-13 – een lobje van Kim Boerdam – direct een time-out aanvroeg. Het zette geen zoden aan de dijk, want Wijhe behield de voorsprong.

Tweemaal bal in het gezicht

Bij 13-15 kreeg de linkerhoek van SEW een grote kans om de aansluitingstreffer te scoren. Maar haar poging belandde recht in het gezicht van de uitstekend keepende Susan Koekoek die gelijk naar de grond ging. Na een blessurebehandeling van enkele minuten kon de keepster door. De hoekspeelster van SEW moest twee minuten naar de kant. Wijhe maakte goed gebruik van de overtalsituatie en Suus van der Zee bepaalde vanaf de cirkel de ruststand: 15-18.

In de tweede helft kwam Wijhe niet meer in de problemen. Wel ging opnieuw een speelster naar de grond wegens een bal in het gezicht. Ditmaal was het Aniek te Braak die het loopschot van de middenopbouwster van SEW 2 te verwerken kreeg. Ook zij kon redelijk snel door, maar ook de middenopbouwster van SEW mocht door, want zij ontving geen straf hiervoor.

Volledig verdiend

Wijhe had de aanval van SEW uitstekend onder controle. De thuisploeg had nauwelijks antwoord op de offensieve 5-1-dekking en Wijhe kon meerdere malen op snelheid eruit komen. Via 20-33 en 24-36 werd het uiteindelijk 29-40. Het laatste doelpunt kwam van de hand van Daimy van Dommelen (foto), die de rebound van haar eigen geblokte schot raak wist te schieten.

Wijhe klimt door deze zege naar de tweede plek in de eerste divisie, vier punten achter koploper VOC 2. De commentatoren van SEW noemden die positie meer dan terecht: “Hoewel we natuurlijk graag SEW zien winnen, is deze zege volledig verdiend. Alle credits gaan naar Wijhe. Hun credo zal zijn: op weg naar de eredivisie. Want dit is een van de beste, zo niet dé beste ploeg van de eerste divisie.”

SEW 2 – Wijhe’92 29-40 (15-18). Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 11, Daimy van Dommelen 11, Aniek te Braak 7, Suus van der Zee 5, Rosel Oostveen 2, Eline Wellenberg 2, Romy Boerkamp, Eline Migo.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina