Wijhe geeft winst direct weg; Kwiek met gemak door

Al na tien minuten was de bekerwedstrijd tussen Pacelli en Wijhe beslist. De gasten uit Wijhe moesten duidelijk nog wakker worden, waar Pacelli uit de startblokken vloog. Tussenstand: 11-2. Wijhe kwam in het vervolg van de wedstrijd wel dichterbij, maar het verschil werd nooit kleiner dan vier punten. De thuisploeg speelde het bekertreffen goed uit naar een eindstand van 27-22.

“Natuurlijk wil je altijd winnen, maar we kijken nu vooruit naar de wedstrijd van komende zaterdag,” wist Wijhe-trainer Laurens Beld de knop snel om te zetten. De slechte start van zijn team kon hij wel verklaren. “Het was rennen en vliegen om op tijd te komen. Sommigen kwamen pas om 19.15 uur in Zieuwent aan, een kwartier later begon de wedstrijd. Dat is natuurlijk een slechte voorbereiding.” Ook de beslissingen van het scheidsrechtersduo werkten niet altijd mee. “We werden in de beginfase overrompeld door Pacelli en leden zelf veel balverlies. Dan is het vechten tegen de bierkaai. Als we dichterbij kwamen, weerhielden cruciale beslissingen van de scheidsrechters ons ervan het gat nog kleiner te maken. Het werkte allemaal niet mee.”

Paar stappen verder

Kwiek had, wederom, een eenvoudig bekeravondje. Het treffen met de eigen A1 eindigde in een ruime 24-45 overwinning voor de hoofdmacht. “Er was veel publiek, de tribune boven zat goed vol,” had Kwiek-coach Tonio van Rhee gezien. “De ambiance was dan ook prima. Ook de wedstrijd was voor beide ploegen goed. We hebben allebei ons ding kunnen doen.” Kwiek 1 was logischerwijs op een aantal vlakken sterker. “Conditioneel en op snelheid zijn wij een paar stappen verder, waardoor we er met gemak doorheen kwamen. Maar ook de A1 speelde mooie aanvallen en hun keepsters stonden erg goed. In de tweede helft gingen ze met twee cirkels spelen. Daar hadden we in de dekking soms wat moeite mee.”

De regionale bekerfinale gaat dus tussen Kwiek en Pacelli. “Ik hoop op een thuiswedstrijd, maar de bond kennende zal het wel weer een uitwedstrijd worden,” reageert Van Rhee cynisch. “Nu moeten we waarschijnlijk op een dinsdagavond naar Zieuwent afreizen, waar ook nog eens zonder hars gespeeld worden. Dat is helemaal niks. We hebben met de 26 wedstrijden in de eerste divisie al een overvol programma. Ik zit helemaal niet op deze potjes te wachten, had ook liever niet meegedaan. Maar ja, we zullen het wel zien.”

Tweede ronde bekertoernooi
Kwiek A1 – Kwiek: 24-45 (8-20)
Pacelli – Wijhe’92: 27-22 (16-9)

Foto: hoekspeelster Floor Liefers van Kwiek eerder dit seizoen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina