Wijhe dendert door, ook Kwiek 2 presteert goed in eerste divisie

Na zes wedstrijden in de eerste divisie heeft Wijhe’92 nog geen foutje gemaakt. Ook ZVBB’21 werd zaterdagavond zonder al te veel problemen verslagen. De andere Sallandse ploeg op het tweede niveau van Nederland, Kwiek 2, presteert eveneens sterk en won vijf van de zes duels tot nu toe.

Wijhe trad in Borne aan zonder Daimy van Dommelen, die deze avond verhinderd was. Maar de ploeg raakte niet van slag door het ontbreken van de topschutter. Na de openingsscore van ZVBB’21 sloeg Wijhe direct een gaatje van twee doelpunten door scores van Jara Huis in ‘t Veld, Aniek te Braak en Kim Boerdam. Via 3-8 en 6-9 zette Aniek te Braak – zij werd met tien doelpunten topscoorder – Wijhe op een voorsprong van 9-14. ZVBB deed met twee doelpunten nog iets terug voor rust: 11-14.

In de tweede helft opende Sanne Huis in ‘t Veld de score (11-15), waarna het verschil lange tijd tussen drie en zes doelpunten bleef schommelen. ZVBB kon niet dichterbij komen en zo won Wijhe met 21-27. Daarmee noteerde de selectie van Maurice Feringa alweer de zesde zege op rij.

Op de hielen

Kwiek 2 maakte het zondag een stuk spannender thuis tegen ZAP. In Tijenraan was het verschil na zestig minuten slechts één doelpuntje in het voordeel van Kwiek 2: 24-23. Volgens coach Manon van Rijssen was het niet de beste wedstrijd van haar ploeg: “We sloegen tweemaal een gaatje van vier doelpunten, maar het lukte niet om verder uit te lopen. Aanvallend misten we de overtuiging in de afronding. Dan ben ik blij dat we alsnog de twee punten hebben kunnen binnenslepen.” Lieke Velthausz (foto) en Farah ten Bärge werden met ieder vijf doelpunten topscoorder.

Kwiek 2 verloor tot nu toe alleen van VOC 2 en zit daarmee koplopers Wijhe en MHV op de hielen. Volgende week kan ploeg van trainersduo Olga ten Hove en Manon van Rijssen op gelijke hoogte komen met MHV, door in een rechtstreeks duel de Millse club te verslaan.

Eerste divisie
ZVBB’21 – Wijhe’92 21-27 (11-14). Doelpunten Wijhe’92: Aniek te Braak 10, Kim Boerdam 7, Jara Huis in ’t Veld 4, Sanne Huis in ’t Veld 3, Eline Migo 2, Britt Koerhuis.
Kwiek 2 – ZAP 24-23. Doelpunten Kwiek 2: Lieke Velthausz 5, Farah ten Bärge 5, Meike Damhuis 4, Isah Legebeke 4, Milou Strijdveen 3, Lobke Hagen, Fleur Spoolder, Lotte Stam.

Foto: Lieke Velthausz, hier in actie tegen VOC 2 eerder dit seizoen, scoorde tegen ZAP vijf keer | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina