Wachten tot de elfde van de elfde

Tot en met dinsdag 10 november 2020 liggen alle handbalcompetities volledig stil. Dit geldt zowel voor de jeugd als de senioren, en op alle niveaus. Dat zijn de gevolgen van de gisteren bekendgemaakte verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Jongeren tot en met zeventien jaar mogen wel blijven trainen in teamverband. Ook onderlinge wedstrijdjes, tegen jeugdspelers van de eigen vereniging, is voor deze groep toegestaan. Douchen en omkleden in de sporthal is voorlopig niet mogelijk.

Voor handballers vanaf achttien jaar zit er niets anders op dan via individuele training in vorm te blijven. A-jeugdteams, waarin vaak spelers van beide leeftijdscategorieën spelen, moeten op zoek naar een creatieve oplossing.

Scheef

Wat de consequenties zijn voor het vervolg van de competities is nog onduidelijk. Na de eerste speelrondes zijn de verhoudingen al behoorlijk scheef gegroeid. De eredivisie begon al op 12 september, maar Kwiek kwam door meerdere afgelastingen niet verder dan twee competitieduels. ABS heeft in de eerste klasse zelfs nog geen enkele keer gespeeld. Ook eersteklasser Dalfsen komt er met één duel bekaaid af. Kwiek 2 heeft de meeste wedstrijden achter de rug: vier keer stonden de Raalter reserves op het veld.

Het NHV laat weten dat het mogelijke scenario’s voor het vervolg van de competitie gaat uitwerken. De uitkomst daarvan is mede afhankelijk van de duur van de huidige situatie.

Laatste kans

De vernieuwde maatregelen gaan vanavond om 22.00 uur in. Tot die tijd mag er dus nog gewoon getraind worden, ook door senioren.

Foto: teambespreking Haarle

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina