Voorwaarts, met vijf nieuwe speelsters, haalt opgelucht adem na nipte zege

In de tweede divisie pakte Voorwaarts met de hakken over de sloot de eerste twee punten van het seizoen. Zeeburg werd met 24-27 verslagen door de selectie van Kira Overmars, waarin vijf nieuwe gezichten spelen.

Lang leek het erop dat Voorwaarts met lege handen moest vertrekken uit Diemen. Bij rust keek de Twellose ploeg tegen een 15-9 achterstand aan tegen thuisploeg Zeeburg. Een kwartier voor het einde wist Voorwaarts toch aan de juiste kan van de score te komen en speelde de wedstrijd uit naar een 24-27 zege. “Pas in de laatste minuut kon ik opgelucht ademhalen, het kon alle kanten op,” verzuchtte Overmars. “Deze overwinning hebben we puur te danken aan werklust.”

Sabbatical

Al na vijf minuten zag Overmars opbouwster Romy ten Cate met een enkelblessure uitvallen. „Dat was een tegenvaller natuurlijk. Onze andere opbouwsters kwamen pas in de tweede helft op stoom. Aniek Koers gooide de ballen er toen van afstand wel in en ook Jorien Scholten stond op.” Scholten heeft in het verleden bij DSVD gespeeld en genoot de afgelopen paar jaar van een handbalsabbatical. Het begon toch weer te kriebelen bij de opbouwster die in Deventer werkt, daarom besloot ze zich onlangs bij Voorwaarts aan te sluiten.

Scholten is niet het enige nieuwe gezicht binnen de selectie van Voorwaarts. Jill Kloppenburg viel vorige jaren al regelmatig in en is dit seizoen definitief aan het eerste team toegevoegd. Dat geldt ook voor Silke Schoenaker, Chantal Deijk en keepster Marloes Deijk. Alijn Setz, ook keepster, is naar het tweede team, maar blijft wel onderdeel van de selectie. Vertrouwde kracht in het oranje Laura Deijk is gestopt met handballen.

Zeeburg – Voorwaarts: 24-27 (15-9)
Doelpunten Voorwaarts: Aniek Koers 8, Jorien Scholten 6, Jill Kloppenburg 4, Daimy van Dommelen 3, Alineke Ros 3, Romy ten Cate 1, Lisa Oosterwijk 1, Keyara Peters 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina