Voorwaarts en Kwiek vanavond van start

De ere- en eerste divisie gaan vanavond van start. Kersverse eredivisionist Voorwaarts trapt af tegen V&L; Kwiek opent tegen VELO. Wat zijn de kansen van onze regionale topploegen?

De trainers van beide ploegen hebben hun doelstelling in ieder geval helder geformuleerd. Maurice Feringa gaat met Voorwaarts voor handhaving in de eredivisie. Tonio van Rhee en Henk Woudstra hopen na dit seizoen daar ook te acteren: zij willen met Kwiek promoveren en afscheid nemen van de intensieve eerste divisie.

Voorwaarts bijt vanavond het spits af tegen V&L uit het Limburgse Geleen. Die wedstrijd vormt direct een goede graadmeter hoe de ploeg ervoor staat. V&L eindigde vorig seizoen na de reguliere competitie op de vijfde plek. Via de nacompetitie werd uiteindelijk de zesde plek het eindresultaat. Een echte middenmoter dus. Het resultaat van het duel van vanavond kan Voorwaarts daarom al veel duidelijkheid verschaffen.

Kwiek ontvangt in eigen huis VELO uit Wateringen. VELO is nieuw in de eerste divisie – vorig seizoen werd de ploeg kampioen van de tweede divisie B – en is daarmee een onbekende opponent voor Kwiek. Wil Kwiek daadwerkelijk om de prijzen meedoen, dan zal er in de eigen Tijenraan van de promovendus gewonnen moeten worden.

Zaterdag 7 september 2019
19.30 uur: Kwiek – VELO
20.00 uur: Voorwaarts – V&L

Foto: Voorwaarts

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Voorwaarts en Kwiek vanavond van start”

  1. Henny Nijboer

    In 1e divisie dames is een versterkte promotie omdat de eredivisie naar 12 teams gaat. De nrs 1 en 2 promoveren direct echt en via nacompetitie is nog een extra kans op promotie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina