Steverink speelt met Oranje O17 voor plek negen

Oranje O17, met Kwiek-speelster Romé Steverink in de gelederen, is er niet in geslaagd de kwartfinales van het EK te bereiken. In de poulewedstrijden werd er eenmaal verloren, eenmaal gelijkgespeeld en eenmaal gewonnen. Op doelsaldo kwam de selectie van bondscoach Ricardo Clarijs net enkele doelpunten tekort om bij de laatste acht te eindigen. Plek negen is daardoor nu nog het hoogst haalbare.

De drie wedstrijden in de poule waren allemaal ongemeen spannend. In het eerste duel, tegen buurland Duitsland, ging Nederland nipt ten onder met 22-21. De wedstrijd daarna, tegen Denemarken, leek Oranje weer met lege handen te komen staan. Maar dankzij een geweldige inhaalrace wisten de Talents een punt uit het vuur te slepen: 30-30.

In de laatste poulewedstrijd moest met vijf doelpunten verschil van Portugal gewonnen worden om een plek bij de laatste acht veilig te stellen. Bij 33-30 leek het de goede kant op te gaan, maar enkele minuten later hadden de Portugezen het gat weer gedicht. Nederland won wel (35-34), maar het was niet voldoende om de kwartfinales te bereiken. Duitsland en Denemarken plaatsten zich wel voor de hoofdronde. Voor Nederland en Portugal rest de strijd om plek negen tot en met zestien.

WK-kwalificatie

Had Nederland zich bij de eerste acht gespeeld, dan was het ook zeker van deelname aan het WK O18 dat volgend jaar in China gespeeld wordt. Kwalificatie daarvoor is echter nog steeds mogelijk. Door negende te eindigen op dit EK is de kans daarop groot. Daarvoor moet dan wel iedere wedstrijd gewonnen worden. De eerste tegenstanders zijn morgen en woensdag Slovenië en Montenegro.

Foto: de Oranje Talents laden zich op in de wedstrijd tegen Denemarken, bron: handbalinside.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Steverink speelt met Oranje O17 voor plek negen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina