Trainer Lentjes weg bij handbalsters Overwetering

Trainer Jan Lentjes is vorige week opgestapt bij de handbalsters van Overwetering. Een verschil van inzicht tussen de Huissense coach en de spelersgroep was daarvoor de belangrijkste reden. “Over de speelwijze en dat soort zaken,” licht Lentjes toe. “De sfeer zakte daardoor tot het nulpunt. Dat sloop er vorig seizoen al in. We hebben van alles geprobeerd, maar het hield voor mij nu op. Ik heb de knoop doorgehakt.”

Bittere pil

Overwetering-voorzitter Ferco van Breukelen vindt het spijtig dat Lentjes hiertoe besloot. “Je hoort vaak dat de klik er niet was of dat er verschil in inzicht is ontstaan. Dat was nu ook het geval. Waar het dan precies misloopt, daar is moeilijk de vinger achter te krijgen. Zoiets is een proces. Voortijdig uit elkaar gaan is natuurlijk niet hoe wij willen werken. We hadden graag het contract uitgediend, maar we kunnen niets anders dan Jans beslissing respecteren.”

Ook Lentjes zelf had het liever anders gezien. “Ik zie het als een enorme teleurstelling, een bittere pil die ik moet doorslikken. Geen van de partijen is hier blij mee. Ook het moment, in de beginfase van het seizoen, is natuurlijk ongelukkig. Al is er nooit een goed moment voor zo’n besluit.”

Toneelspelen

Vorige week woensdag stelde de trainer het bestuur van Overwetering op de hoogte van zijn beslissing. Een dag later, na de verloren bekerwedstrijd tegen Kwiek, deelde hij het de speelsters mee. “Het was even toneelspelen, maar dat deed ik in overleg met het bestuur. We wilden de speelsters onbezorgd die wedstrijd in laten gaan.” De reacties waren wisselend. “Het moment kwam natuurlijk als een verrassing en de speelsters hadden niet verwacht dat dit besluit van mij kwam.”

Schakelen

Afgelopen zaterdag tegen Broekland nam Frank Eilander, trainer binnen Overwetering, de plek van Lentjes in op de bank. “Hoe we nu verder gaan, moeten we nog bespreken,” vertelt van Breukelen. “De spelersgroep heb ik ook nog niet gesproken. Maar we hebben meerdere bevoegde personen binnen de club, dus dat is vast wel op te lossen. Het is even schakelen, maar er zijn ergere dingen.”

Ook Lentjes’ toekomst is nog ongewis. “Ik heb nog geen plan. Waar er een deur sluit, gaat een ander vaak weer open. Maar ik moet eerst dit laten bezinken.”

Foto: Jan Lentjes (boven) met de speelsters van Overwetering

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina