Toppers, derby’s en revanchekansen

De topper in de eerste divisie, spraakmakende derby’s in de eerste klasse en kansen op revanche in de hoofdklasse. Dit is het komende handbalweekend.

Ere-, eerste en tweede divisie

Voorwaarts, en de andere negen eredivisieploegen, hebben een weekendje rust. In de eerste divisie moet Kwiek wel aan de bak. In sporthal Tijenraan staat het duel tegen de nummer 2 op het programma. Fortissimo staat zes punten achter Kwiek, maar is aan een sterke reeks bezig. De laatste nederlaag dateert van 20 oktober. Het is voor beide ploegen de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

Een divisie lager ontvangt Wijhe de combinatieploeg Zenderen Vooruit-Bornerbroek. Wijhe is in eigen huis tot nu toe niet te verslaan. De selectie van Laurens Beld zette indrukwekkende thuiszeges neer, met de 25-21 overwinning op Pacelli van twee weken geleden als minste resultaat. Of de Twentse tegenstander, die zesde staat, daar verandering in kan brengen, zal vanavond blijken.

Nummer 4 Kwiek 2 speelt tegen de nummer 7 Bentelo. Het verschil tussen beide ploegen is minimaal: een puntje. Kwiek wil zich ongetwijfeld revancheren na de misstap van vorige week tegen Pacelli.

Hoofdklasse

Broekland, de gedeelde nummer 2, heeft op papier een eenvoudige tegenstander. Hekkensluiter OBW komt naar de Nijhof Sporthal. Van onderschatting mag echter geen sprake zijn. In het bekertoernooi schakelden de Zevenaarsen Broekland nog uit met 28-25.

Ook Wesepe speelt dit weekend tegen de ploeg die in de eerste ronde van de beker te sterk was. Zwolle won dat duel nipt met 29-28. Beide teams zijn dus aan elkaar gewaagd. Ook op de ranglijst is het verschil klein: Zwolle heeft een puntje meer.

Overwetering is ongetwijfeld nog aan het nagenieten van de zwaarbevochten 22-23 zege op de buurvrouwen van Wesepe van vorige week. Als de Olstenaren de rush door kunnen zetten en ook HVBS verslaan, maken ze een flinke sprong opwaarts op de ranglijst.

Lettele heeft van de Sallandse hoofdklassers theoretisch de makkelijkste opgave. Bentelo 2 komt naar de Bathmense Uutvlog. Die ploeg staat weliswaar keurig zesde, maar verloor uit alles met ruime cijfers.

Eerste klasse

In de eerste klasse is het derbytijd. De ogen zijn vooral gericht op de topper tussen SDOL en LHC. Beide ploegen doen mee om de koppositie, die op dit moment in handen is van Heeten. SDOL staat een puntje achter Heeten, LHC twee. Wie wint deze strijd in de Luttenbergse Achterberg?

Voor koploper Heeten staat er ook een derby op het programma. Haarle maakt de korte reis naar de Heetense sporthal. Die ploeg staat tiende en mag dus geen probleem zijn voor de thuisploeg. In een burenconfrontatie tellen echter de plekken op de ranglijst meestal nauwelijks mee.

HHZD boekte vorige week een belangrijke zege op Huissen en kruipt iets naar boven. Vanavond speelt de Heinose ploeg tegen het taaie HCL-Groessen-Loo. Ook Overwetering 2 is naarstig op zoek naar meer punten. Tot nu werd er eenmaal gelijkgespeeld, de overige wedstrijden gingen verloren. Nieuw Heeten, vanavond de tegenstander van de Olstenaren, wil dat vast graag zo laten.

De heren van Heeten wonnen vorige week eindelijk weer (30-25 tegen Zwolle) en hebben nu vier punten uit acht duels. Met Cabezota, gedeeld tweede, treffen ze vanavond een pittige tegenstander. Wellicht weten de mannen van Carla Rouwenhorst opnieuw te verrassen.

Tweede klasse

Schalkhaar en Voorwaarts 2 kunnen hun topposities in 2C verstevigen. Koploper Voorwaarts speelt tegen Huissen 2 dat nog maar een keer wist te winnen. Ook de tegenstander van runner-up Schalkhaar, Pacelli 2, pakte nog niet veel punten (vier).

In 2A mag ABS de ongeslagen reeks proberen voort te zetten tegen Holten. Holten staat vierde met acht punten minder, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Wijhe 2, vijf punten en een wedstrijd minder dan ABS, kan de druk op de Bathmensen houden door zelf te winnen van laagvlieger Achilles.

Programma zaterdag 30 november en zondag 1 december 2019

2e klasse A
Zaterdag, 18.45 uur: Wijhe’92 2 – Achilles
Zondag, 11.10 uur: Kwiek 3 – Klarenbeek
Zondag, 12.15 uur: ABS – Holten
Zondag, 14.35 uur: Lettele 2 – Broekland 2

2e klasse C
Zondag, 11.00 uur: Pacelli 2 – Schalkhaar
Zondag, 16.50 uur: Huissen 2 – Voorwaarts 2

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur: HCL/Groessen-Loo – HHZD
Zaterdag, 19.00 uur: SDOL – LHC
Zaterdag, 19.30 uur: Haarle – Heeten
Zaterdag, 20.10 uur: Angeren – Dalfsen
Zaterdag, 20.30 uur: Overwetering 2 – Nieuw Heeten

1e klasse Oost – heren
Zaterdag: 20.30 uur: Cabezota – Heeten

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.00 uur: Overwetering – HVBS
Zaterdag, 19.30 uur: Lettele – Bentelo 2
Zaterdag, 19.30 uur: Broekland – OBW
Zondag, 13.15 uur: Zwolle – Wesepe

2e divisie A
Zaterdag, 20.15 uur: Wijhe’92 – Zenderen Vooruit/Bornerbroek
Zondag, 12.30 uur: Kwiek 2 – Bentelo

1e divisie
Zaterdag, 19.30 uur: Kwiek – Fortissimo

Eredivisie
Geen wedstrijden

Foto: Danique de Jong haalt uit voor Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina