SDOL overtuigend door in beker, Lettele en Broekland stranden

SDOL heeft zich met overtuiging geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Voor Lettele en Broekland zit de bekerstrijd er alweer op. Beide ploegen verloren dinsdagavond hun wedstrijd.

SDOL (foto) speelde in eigen huis tegen competitiegenoot SVBO uit Emmen en nam direct het initatief. Inge Lugtenberg opende de score namens de Luttenbergsen, waarna nog drie doelpunten van de thuisploeg volgden: 4-0. SVBO deed vervolgens wat terug en kon vooral via de cirkelspeelster scoren. Via 10-10 werd de ruststand van 13-11 bereikt. In de tweede helft stond de dekking van SDOL goed en liepen de aanvallen ook lekker. Nicole Bons zorgde voor een verschil van acht bij 24-16. In de slotfase kon SVBO nog iets terugdoen, maar de wedstrijd was gespeeld. SDOL won met 25-20.

Lettele-TVO

Lettele speelde zijn thuisduel bij uitzondering in Hengelo. Tegenstander was TVO uit het Twentse Beckum, dat net als Lettele in de hoofdklasse B uitkomt. Tot 4-4 kon Lettele in het spoor blijven van TVO, maar daarna liepen de gasten vlot uit. Bij rust was de wedstrijd al gespeeld: 13-21. In de tweede helft sloop Lettele nog wel dichterbij, maar TVO liet zich niet verrassen. Via 27-30 werd de eindstand bepaald op 28-34.

Verlenging in Zevenaar

Na zestig minuten handballen was er in Zevenaar nog geen winnaar in het duel tussen OBW (hoofdklasse B) en tweededivisionist Broekland. Yara Tuïnk had Broekland via een penalty op 19-19 gezet. OBW kreeg daarna nog een aanval en een vrije bal, maar die werd een eenvoudige prooi voor de Broeklandse defensie. Zo moest er tweemaal vijf minuten extra gespeeld worden. In die verlenging pakte OBW een kleine voorsprong. Opnieuw was het Yara Tuïnk die Broekland hoop gaf – zij scoorde de aansluitingstreffer bij 23-22 – maar ditmaal zat de gelijkmaker er niet in. OBW won het duel met 23-22.

Uitslagen beker

Dinsdag 3 oktober 2023
Lettele – TVO 28-34 (13-21)
OBW – Broekland 23-22 (na verlenging, 19-19 na reguliere speeltijd)
SDOL – SVBO 25-20 (14-11)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina