Regionale talenten en trainers benutten prijs Monique Swartjes

In augustus vorig jaar werd Monique Swartjes, jarenlang het gezicht en de drijvende kracht van de Carmel Handbalschool (CHS) en de vereniging Kwiek, uitgeroepen tot eerste winnaar van de Guus Hölscher Topsport Award. De bijbehorende prijs van € 2.500,- wordt deze week besteed.

Swartjes koos er namelijk voor een deel van het bedrag in te zetten voor een trainingsstage in Denemarken. Afgelopen zondag maakten veertien spelers, tien trainers en Swartjes zelf de reis naar het Scandinavische land. Een week lang handballen, trainen en kijken ze mee met de grote Deense clubs. Zo werd er dinsdag meegetraind met Randers U19, nadat er eerst een training bekeken werd van het eerste team van Randers. ‘s Avonds bezocht de groep de eredivisiewedstrijd tussen Viborg en Horssens. Gisteravond werd gekeken naar het duel tussen Esbjerg en Randers. Ook vandaag staan er diverse trainingen op het programma. Morgen reizen de deelnemers terug naar Nederland.

De Kwiek-speelsters Floor Tutert, Astrid Uitslag, Kaylee Damman, Julia Sahanaja en Quincy Paalman zijn door Swartjes uitgenodigd mee te gaan. De andere negen spelers (jongens en meiden) komen van onder andere DSVD, E&O en Aalsmeer. Ook Kwiek-trainers Tonio van Rhee en Edward Wolf zijn mee, evenals CHS-trainer Percy Vorst.

Guus Hölscher Topsport Award

De Guus Hölscher Topsport Award is in het leven geroepen door het TopsportPlatform, waarin alle dames- en herenclubs uit de eredivisie en de BENE-League verenigd zijn, en is vernoemd naar de initiatiefnemer en oprichter van het toenmalige Eredivisie Platform. De award wordt jaarlijks tijdens de SuperCup uitgereikt aan een persoon, speler, trainer, vrijwilliger, bestuurder of instantie die zich in het voorafgaande seizoen verdienstelijk heeft gemaakt voor topsport binnen de Nederlandse handbalwereld en dit heeft gedaan op een manier zoals Guus Hölscher dat ook deed: onbaatzuchtig, positief en gericht op de samenwerking.

Foto: Bij het in ontvangst nemen van de Guus Hölscher Topsport Award nodigde Monique Swartjes (links) speelster Astrid Uitslag (toen nog Dalfsen, nu Kwiek) als eerste uit voor de trainingsstage, bron: www.hvkwiek.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina