Publiek niet meer welkom bij wedstrijden, kantines dicht

De komende drie weken mag er geen enkele toeschouwer aanwezig zijn bij handbalwedstrijden. Het is een van de nieuwe maatregelen om de toename van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Ook de sportkantines blijven de komende periode gesloten.

Afgelopen weken mocht er mondjesmaat publiek aanwezig zijn bij wedstrijden. Er moest anderhalve meter afstand gehouden worden en er waren verplichte looproutes in de sporthallen. Op die manier konden er bijvoorbeeld honderd mensen de wedstrijden van Kwiek in Tijenraan bijwonen. In de Olster Hooiberg – waar Overwetering en Wesepe hun thuiswedstrijden spelen – was plek voor maximaal zestig toeschouwers. Daar is de komende periode dus geen sprake meer van. Ook een drankje drinken voor of na de wedstrijd is voorlopig niet mogelijk. Sportkantines moeten gesloten blijven.

De nieuwe maatregelen, die gisteravond bekend werden gemaakt, gaan vanavond om 18.00 uur in en gelden in ieder geval voor de komende drie weken. Daarna worden de effecten geëvalueerd. Het handballen zelf, zowel trainingen als wedstrijden, mag vooralsnog wel gewoon doorgaan.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina