Overwetering is twee verrassende punten en twee scheidsrechters rijker

Met een minimale bezetting – op de wisselbank zat slechts één speelster – kreeg hoofdklasser Overwetering afgelopen zaterdag tegenstander Zwolle op de knieën. De krappe selectie van nieuwe hoofdtrainer Hans Reukers won in eigen huis met 32-27. A-jeugdspeelsters Moniek Bos en Fenna Nijland sloten dit seizoen definitief aan bij de hoofdmacht en waren zaterdagavond van groot belang voor de Olster ploeg.

Vorig jaar vielen beide speelsters al regelmatig in om het door blessures geteisterde eerste te helpen. Dat deden ze uitstekend, waardoor ze dit seizoen definitief deel uitmaken van de hoofdmacht. En dat hun inbreng broodnodig is, bleek zaterdagavond. Door vier langdurige blessures is de selectie van Reukers al niet ruim. Afgelopen weekend waren nog eens twee speelsters niet inzetbaar vanwege een quarantaineplicht. En zo begon Overwetering het treffen met Zwolle met slechts acht speelsters.

Met zes doelpunten liet Bos haar aanvallende krachten zien. Nijland hield in de tweede helft de sterkste opbouwster van Zwolle in bedwang. “Na die mandekking liepen we uit naar een voorsprong van een punt of zeven, acht,” had coach Reukers gezien. “Dat we zouden winnen had niemand verwacht. Bij rust stonden we al aan de goede kant van de score. Ik vroeg de meiden: wie had dit verwacht? Nou, ikzelf ook niet.”

De sterke basis was volgens Reukers de belangrijkste oorzaak van het succes. “We werken met vaste blokken. Vaste mensen op vaste posities. Daar trainen we keihard op. We hebben een aardige conditie en onze basis is goed.” Naast Bos waren Romée Groot Koerkamp en Roos van Breukelen goed op schot. “En mijn junior Mariska Smit, die ook mee was, heeft bijzonder goed gespeeld. Die staat er volgende week weer.”

Bos en Nijland zijn niet alleen als speelsters van waarde in Olst. Zaterdag 5 september slaagden beide meiden voor hun scheidsrechterscursus. Daarom zijn ze vanaf dit seizoen ook inzetbaar als verenigingsscheidsrechter voor Overwetering.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina