Ontketend Voorwaarts walst over Volendam heen

VOLENDAM – In een wedstrijd waarin werkelijk alles goed ging verpletterden de handbalsters van Voorwaarts thuisploeg Volendam met 20-33. Een verrassende uitslag voor de buitenstaander, maar niet voor trainer Maurice Feringa. “Ik wist dat we dit gingen winnen.”

Tactische aanwijzingen had de coach zijn speelsters niet meegegeven. “Ik heb alleen gezegd: wij gaan dit winnen. Ik was daarvan overtuigd. Volendam had de laatste tijd thuis weinig gewonnen en ze misten hun beste speelster Alyssa Alings vanwege zwangerschap. Bovendien boekte ik met mijn vorige ploegen US en Kwiek 2 tegen Volendam vaak goede resultaten.”

De speelsters kregen geloof door Feringa’s woorden en schoten uit de startblokken, tot groot genoegen van de honderd meegereisde Twellose supporters. “Vanaf de start een ontketend Voorwaarts dat direct liet zien voor wie de punten waren,” aldus de supportersclub. “Een geweldig goede dekking, Volendam scoorde maar vijf keer voor de rust, en in de aanval was het vizier scherp. Beste wedstrijd tot nu toe, een wedstrijd waar alles weer terugkwam, en waar iedereen op zat te wachten.”

Ook volgens Feringa kwam de overtuigende winst voort uit een sterke dekking. “Die stond als een huis. Lieke van der Linden keepte waanzinnig goed, er ging geen bal door. En ook Merlin Fakkert verdedigde fantastisch.” Aanvallend maakten met name de opbouwsters de ballen goed af. Lisa Oosterwijk werd topscoorster met tien doelpunten. Maar ook Daimy van Dommelen (7), Ellen van der Scheer (6) en Alineke Ros (7) wisten het net meer dan regelmatig te vinden.

Compleet

Er is nog meer goed nieuws voor Voorwaarts. Na lange afwezigheid door zware blessures zijn hoekspeelster Quinty Veerman en opbouwster Melissa van Delsen op de weg terug. “Zij trainen alweer een tijdje mee en maken mogelijk volgende week hun eerste minuten. Ook keepster Brigitte Huis in ’t Veld sluit weer aan. Dan zijn we eindelijk weer compleet,” vertelt Feringa. Ook Romy ten Cate voegt zich bij de selectie. De jonge uit Twello afkomstige opbouwster speelde jaren bij Kwiek, waar ze eind vorig seizoen abrupt stopte. “Toen we zo krap in onze speelsters zaten heb ik haar benaderd,” vertelt Feringa. “Ze is erg druk met haar studie, maar heeft gelukkig besloten wel bij ons te komen. Ook nu de rest terug is, is ze een mooie aanvulling. Voorlopig traint ze alleen mee om weer fit te worden. Misschien speelt ze tijdens de nacompetitie met ons mee.”

Lang leek het erop dat Voorwaarts in die nacompetitie veroordeeld zou zijn tot het strijden tegen degradatie. Feringa gelooft er nu in dat zelfs de kampioenspoule bereikt kan worden. “We staan nog voorlaatste met negen punten, maar de nummers 5, 6 en 7 hebben allemaal elf punten. Het verschil is dus erg klein. Als we zo spelen als tegen Volendam, kunnen we zo nog twee keer winnen en staan we misschien wel boven de streep. We hebben het in eigen hand.”

Volendam – Voorwaarts: 20-33 (5-15)
Scores Voorwaarts: Lisa Oosterwijk 10, Daimy van Dommelen 7, Alineke Ros 7, Ellen van der Scheer 6, Sharin Aal 2, Laura Deijk 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina