Nog een klein sprankje hoop

Er is nog een kleine kans dat Kwiek eerste eindigt in de nacompetitie en mag strijden om een plek in de eredivisie. De Raalter ploeg heeft dat echter niet meer zelf in de hand. Wel is een ding zeker: de eigen wedstrijd moet gewonnen worden.

Tegenstander vanavond is ZAP uit Breezand. Uit won Kwiek dit treffen verrassend eenvoudig en ruim: 22-35. In de stand is dat verschil niet terug te zien. Beide ploegen staan met zes punten uit vijf duels op de tweede plek. Het gat met Volendam, de nummer een, is twee punten.

Wint Volendam de eigen wedstrijd tegen Fortissimo, dan mag de oranje-zwarte ploeg binnenkort met de nummer negen van de eredivisie uitvechten wie er volgend jaar op het hoogste niveau uitkomt. Wie die nummer negen is, wordt vanavond bekend. De Twentse ploegen Borhave en DSVD maken dat in een onderling duel uit.

Fortissimo is nog puntloos in de nacompetitie en lijkt daardoor een makkelijke prooi voor Volendam. De eerst wedstrijd waren de verschillen op het veld echter bijzonder klein en wist Volendam maar net te winnen (22-23). Bij verlies van Volendam en winst van Kwiek, trekt Kwiek aan het langste eind vanwege een beter doelsaldo.

Kwiek begint vanavond om 19.30 uur met de wedstrijd tegen ZAP. Volendam en Fortissimo starten een half uur eerder. Direct na het laatste fluitsignaal weet Kwiek dus direct of er nog een toetje wacht.

Zaterdag 11 mei 2019
19.00 uur: Volendam – Fortissimo
19.30 uur: Kwiek – ZAP

Stand nacompetitie eerste divisie
1. Volendam 5-8 (+12)
2. Kwiek 5-6 (+17)
3. ZAP 5-6 (-2)
4. Fortissimo 5-0 (-27)

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina