Nieuwe nederlaag Voorwaarts, Kwiek herpakt zich op tijd

Voorwaarts maakte in Venlo zaterdagavond geen moment aanspraak op de twee punten. Al had de ploeg van coach Maurice Feringa na rust wel kansen om het nog spannend te maken. Na een tussensprint van 22-16 naar 25-22 verzuimden de Twellosen echter een break-out en strafworp te verzilveren. Daarna haalde de thuisploeg definitief de trekker over.

Voorwaarts startte het duel met een zeer magere bezetting. Naast de ‘vaste’ geblesseerden Melissa van Delsen, Quinty Veerman en Laura Deijk, moesten ook Alineke Ros (enkelblessure) en de zieke keepster Brigitte Huis in ‘t Veld afhaken. Ellen van der Scheer liep in de tweede helft een kwetsuur aan haar enkel op en kon de wedstrijd niet uitspelen. Feringa had geen extra speelsters meegenomen.

Voorwaarts staat nu samen met DSVD en V&L op de voorlaatste plaats in de eredivisie met drie punten uit zes duels. Alleen SEW staat lager met slechts twee punten.

Kwiek

Kwiek haalde in de eigen Tijenraan weer flink uit, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. De eerste helft kenmerkte zich aan beide kanten door veel balverlies, een laag speeltempo en veel missers. Bij rust was het verschil slechts twee punten: 15-13. In de tweede helft stelde Kwiek snel orde op zaken. Het tempo werd opgeschroefd, wat voldoende bleek om de Amsterdamsen op de knieën te krijgen.

Kwiek leidt in de eerste divisie soeverein. Alle zeven wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. De nummer 2, BFC, volgt op vijf punten achterstand, maar komt vandaag nog wel in actie.

Eredivisie
Venlo – Voorwaarts: 43-29 (22-16)
Scores Voorwaarts: Daimy van Dommelen 7, Lisa Oosterwijk 7, Ellen van der Scheer 7, Merlin Fakkert 3, Aniek Koers 2, Sharin Aal 1, Keyara Peters 1, Hilke Weijs 1