NHV komt clubs tegemoet: jonge senioren spelen zich niet langer vast bij hoger team

Het NHV heeft een nieuwe regel in het leven geroepen om verlies van leden of zelfs hele teams binnen verenigingen tegen te gaan. Vanaf het nieuwe seizoen kunnen spelers tot en met 22 jaar onbeperkt meespelen bij alle seniorenteams van hun eigen vereniging.

Tot nu toe was het als senior nooit mogelijk om een heel seizoen onbeperkt bij een hoger seniorenteam binnen je club te spelen. Als je de helft plus één wedstrijd had meegedaan, had je jezelf vastgespeeld en mocht je niet meer meedoen met je eigen, lager uitkomende team. Die regel vervalt komend seizoen voor spelers tot en met 22 jaar (peildatum 31 december van het lopende verbondsjaar).

“Om verlies van teams en leden tegen te gaan, talentontwikkeling binnen de eigen vereniging mogelijk te maken en vereniging in staat te stellen ook de tweede seizoenshelft teams op de been te houden, is er in de ALV van 10 juni besloten dat vanaf komend seizoen een seniorspeler in de leeftijd tot en met 22 jaar onbeperkt mag meespelen bij alle seniorenteams van de eigen vereniging”, licht het NHV toen op de eigen site.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina