Myrthe Schoenaker stopt met tophandbal

Opbouwster Myrthe Schoenaker (30) stopt na dit seizoen bij haar club HSG Bensheim/Auerbach in de Duitse Bundesliga. Vanwege aanhoudende knieproblemen neemt de dertigjarige handbalster definitief afscheid van de topsport.

“Ik heb twee geweldige jaren gehad in Bensheim. HSG Bensheim/Auerbach is een geweldige club en ik voelde me hier erg op mijn gemak. Het hoogtepunt was natuurlijk de Final4. Mijn laatste handbaldroom kwam uit. Met een lach en een traan sluit ik na dit seizoen mijn loopbaan af”, laat Schoenaker weten.

Schoenaker leerde het handballen bij Overwetering in Olst, maar stapte al op jonge leeftijd over naar Kwiek. Vanuit Raalte maakte ze vervolgens de overstap naar Dalfsen, waarmee ze viermaal landskampioen werd. Daarna vertrok ze naar het buitenland, waar ze speelde voor achtereenvolgens Füchsen Berlin, Kobenhavn Handbold, VfL Oldenburg, Blomberg-Lipp en de laatste twee jaren voor HSG Bensheim/Auerbach. Ook kwam ze veertien keer uit voor het Nederlands team.

“Na vele jaren in het buitenland kijk ik er ook naar uit om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden in Nederland”, zegt Schoenaker. “HSG Bensheim/Auerbach is en blijft in mijn hart. Ik had me aan het einde van mijn carrière geen andere club kunnen wensen. Maar het is nog niet voorbij. Samen met het team zal ik er alles aan doen om de laatste wedstrijden van het seizoen succesvol af te sluiten.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina