Met cruciale redding stelt Amy Kogelman zege veilig voor SDOL

SDOL had het lastig zaterdagavond tegen het altijd stugge DOS. In de eigen sporthal De Achterberg kwamen de Luttenbergsen in de eerste helft al op een stevige achterstand, maar onder meer dankzij een fantastische redding van keepster Amy Kogelman werd de wedstrijd alsnog gewonnen.

In de eerste helft liet SDOL de gasten van DOS vrijuit handballen. Vooral met afstandsschoten was de ploeg uit Emmer-Compascuüm gevaarlijk. SDOL kon af en toe aanhaken, maar kon niet voorkomen dat er bij rust een 8-11 achterstand op de borden stond.

In de tweede helft bleef SDOL knokken, maar vooral de Drentse doelvrouw bleek een sta-in-de-weg. Lange tijd behield DOS de voorsprong, tot ineens de ommekeer kwam. Roos Kortstee bikkelde in de dekking en moest dat bekopen met een rode kaart na haar derde tijdstraf, maar het toonde gelijk ook de wil van SDOL om de wedstrijd te winnen. Wat uiteindelijk ook lukte.

Drie minuten voor tijd had SDOL een voorsprong van twee punten te pakken, maar was de wedstrijd natuurlijk nog niet gespeeld. DOS kreeg de ultieme kans om in de laatste minuut de aansluitingstreffer te scoren, maar de break-out werd op fantastische wijze gekeerd door keepster Amy Kogelman. In de laatste dertig seconden werd er niet meer gescoord, waardoor de eindstand op 22-20 werd bepaald. “Hatsee, de eerste overwinning is binnen!” juichte SDOL na afloop.

Hoofdklasse A
SDOL – DOS 22-20 (8-11). Doelpunten SDOL: Inge Lugtenberg 7, Sharon Spoolder 5, Anne Alferink 3, Isa ten Broeke 3, Nicole Bons 2, Dominique Hemmink 2.

Foto: keepster Amy Kogelman van SDOL tegen Heeten, in een eerder seizoen | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina