Loting bekertoernooi: LHC treft eredivisieploeg, Kwiek A1 ontvangt Dalfsen

Er zijn nog acht regionale ploegen over die kans maken op een plekje in het grote landelijke bekertoernooi. Over twee weken vinden de halve finales van de kwalificatierondes plaats.

Daarin staat LHC voor een loodzware opgave. De nummer elf van de hoofdklasse A ontvangt in eigen huis eredivisionist E&O uit Emmen. Die ploeg speelde vorig jaar nog niet op het hoogste niveau, waardoor het – in tegenstelling tot Kwiek – niet automatisch geplaatst is voor het hoofdtoernooi. Een troost voor LHC: E&O won tot nu toe geen enkele wedstrijd in de eredivisie. Bovendien mag LHC de bekerwedstrijd in de eigen Lemelerveldse sporthal spelen, voor eigen publiek en zonder gebruik van hars.

Dalfsen gaat op bezoek bij Kwiek A1 en zal inmiddels gewaarschuwd zijn. De Raalter junioren rekenden in de vorige rondes met veel overtuiging af met de Tukkers en Stevo, twee competitiegenoten van Dalfsen in de tweede divisie A. Maar ook met het zelfvertrouwen van Dalfsen moet het wel goed zitten. Door een 20-33 overwinning op VAKO bereikte de selectie van trainster Ellen Klumper eenvoudig deze volgende ronde.

In de andere kwalificatiepoule is Heeten de enige Sallandse ploeg. Ook zij hebben een pittige tegenstander te verslaan. In de eigen sporthal ontvangen zij Bentelo, de nummer vier van de tweede divisie. Maar ook Heeten doet het in de competitie uitstekend. Met vier overwinningen uit vijf duels staan ze op plek 1 in de hoofdklasse A.

Het laatste bekerduel in deze ronde gaat tussen hoofdklassers WHC en DFS Arnhem. Wint Heeten zijn eigen wedstrijd, dan is de winnaar van dit duel de volgende tegenstander.

Kwalificatiepoule 1 – halve finales

Dinsdag 21 november 2023
20.30 uur: LHC – E&O

Woensdag 22 november 2023
19.15 uur: Kwiek A1 – Dalfsen

Kwalificatiepoule 2 – halve finales

Donderdag 23 november 2023
19.30 uur: Heeten – Bentelo
20.00 uur: WHC – DFS Arnhem

Foto: Kim IJsseldijk van LHC in duel met Heeten-verdedigster Sanne Meijerink | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina