Liefde lokt speelsters naar Holten dat weer omhoog wil

Vorig jaar moest Holten de titel in de tweede klasse aan ABS laten. Maar de ploeg, die zich deze zomer op meerdere posities versterkte, neemt daar dit jaar geen genoegen mee. “We weten dat we het niveau in de eerste klasse aankunnen.”

ABS, dat dit jaar dus wel in de eerste klasse uitkomt, werd vorig jaar al verslagen en in oefenwedstrijden tegen andere eersteklassers deed Holten de afgelopen weken niet onder. “De poule is nu iets anders dan vorig jaar, dus dat is even afwachten. Maar we gaan zeker voor de top 3. We willen weer omhoog,” verzekert Holten-aanvoerster Julia Hanevelt.

De cirkelspeelster gaat haar vijfde seizoen in bij Holten. “Onze club is de laatste jaren heel vaak gepromoveerd en gedegradeerd. Toen ik vijf jaar geleden in het eerste kwam, was er net weer een piek. Onder leiding van trainer André Biemans zijn we toen opgekrabbeld naar de eerste klasse. Helaas was dat na een jaar weer voorbij. De ‘oude generatie’ is inmiddels weg en met mijn 23 jaar behoor ik nu tot een van de oudsten. Je kunt dus wel zeggen dat we dit jaar een behoorlijk nieuw team hebben.”

De liefde

Vier nieuwe gezichten sloten zich deze zomer bij Holten aan, waar vooral meiden uit Holten en Dijkerhoek spelen. De Duitse Michaëla Spoor, met een handbalverleden in Zeeland, meldde zich bij de club. “Zij gaat met een Nijverdaller,” licht Hanevelt de komst van de opbouwster toe. “Ook Karlijn Hoogveld is vanwege de liefde naar Holten gekomen. Zij speelde hiervoor bij Angeren, eersteklasser.” Daarnaast zijn de opbouwsters Ilse Klaasses en Kristi Evers terug op het oude nest. Klaasses heeft even bij Kwiek gespeeld; Evers komt over vanuit Dalfsen.

Met de aansluiting lijkt het ook wel goed te zitten in Holten. Hanevelt: “We hebben weer een tweede team, dat was er vorig jaar niet. De A1 van vorig seizoen, dat ik coachte, was echt een goed team. Zij zijn in hun geheel overgegaan naar dames 2. Daarnaast hebben we nu een A1, B1 en B2. Van de B1 heeft ook al eens een speelster met dames 2 meegedaan. Er zit dus zeker potentie in onze jeugd.”

Trainer Janek Wyrwich begint aan zijn tweede seizoen in Holten. Hij volgde vorig jaar Mark Commandeur op. Hanevelt: “Janek komt uit Polen en heeft daar zelf op hoog niveau gehandbald. Hij heeft ook nog bij Heeten gespeeld, maar is vanwege blessures daarmee gestopt. Het is een fijne trainer. Het gaat goed.”

Energie

Waar speelsters Spoor en Hoogveld vanwege de liefde naar Holten kwamen, had Hanevelt om diezelfde reden de club bijna vaarwel gezegd. “Mijn vriend woont in Heeten en ik ben vaak bij hem. Ik heb dan ook getwijfeld om bij Heeten te gaan spelen. Daar spelen veel leuke meiden. Maar ik heb toch besloten gewoon bij mijn eigen club te blijven.”

Hanevelt moet daarvoor wel veel reizen. “Ik studeer Geneeskunde in Amsterdam. Ik ben bezig met het vijfde jaar van de zes. Daardoor kon ik de afgelopen jaren vaak maar een keer per week trainen. Gelukkig werd dat geaccepteerd. Nu ga ik coschappen lopen in Almere. Dat is maar een uurtje met de trein vanuit Raalte. Hierna ga ik bij de huisarts in Heeten aan de slag. Het kost veel energie om dit allemaal te combineren met de handbal, maar de handbal geeft mij andersom ook te veel energie om het niet meer te doen.”

Holten opent de competitie in de tweede klasse A zaterdag 26 september met een thuiswedstrijd tegen Schalkhaar.

Selectie Holten 2020-2021: Jo-Anne Koopman (keeper), Gitta Bekkernens, Lieke Ebrecht, Kristi Evers, Julia Hanevelt, Karlijn Hoogveld, Ilse Klaasses, Anne Rechterschot, Michaëla Spoor
Trainer/coach: Janek Wyrwich

Foto: Julia Hanevelt legt vanaf de cirkel aan namens Holten

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina