Latertjes, vechten tegen de laatste plek en de strijd om de Hooiberg

Een bomvol programma staat op het punt van beginnen. Alleen Voorwaarts 2, de ongenaakbare nummer 1 in klasse 2C, heeft een weekendje rust. Wat zijn de verwachtingen?

Ere-, eerste en tweede divisie

Voorwaarts speelt in eigen huis tegen VZV, de huidige nummer drie van de eredivisie. In de uitwedstrijd konden de Twellosen VZV lang bijblijven, maar wonnen de Noord-Hollandsen uiteindelijk wel met 27-21.

Voor koploper Kwiek staat er vanavond een latertje op het programma. Pas om 21.00 uur klinkt het beginsignaal als de Raaltenaren het in Eindhoven tegen de nummer 5 van de eerste divisie, PSV opnemen.

Het tweede team van Kwiek staat tegenover Pacelli, nieuwkomer in de tweede divisie A. Bij winst blijft Kwiek 2 meedoen om de bovenste plekken. Datzelfde geldt voor Wijhe, dat samen met Kwiek 2 de tweede plek bezet. De Wijhese handbalsters nemen het vanavond in Twente op tegen Bentelo, waar ze hun oude trainer Egon Floors tegenkomen.

Hoofdklasse

Direct na de wedstrijd van Wijhe speelt in dezelfde sporthal Broekland tegen het tweede team van Bentelo. Bentelo 2 heeft een opmerkelijke uitslagenreeks: uit gingen alles duels met ruime cijfers verloren, thuis werd alles nipt gewonnen. Kan Broekland dat patroon doorbreken?

In de Olster Hooiberg wordt vanavond de derby tussen Wesepe en Overwetering gespeeld. Ditmaal heeft Wesepe het thuisrecht. De thuisploeg is gezien de ranglijst licht favoriet: Dorien Wolterinks selectie heeft drie punten meer dan Overwetering.

Lettele kan de koppositie in de hoofdklasse verstevigen door in Hengevelde af te rekenen met TVO. TVO heeft de helft van het aantal punten dat Lettele reeds veroverde: zeven om veertien.

Eerste klasse

De heren van Heeten staan in de eigen sporthal tegenover Zwolle. Heeten wist dit seizoen nog niet te winnen, wel werd er tweemaal gelijkgespeeld. Tegen Zwolle, dat op plek vier staat, moet Heeten zich van zijn beste kant laten zien om kans te maken op de punten.

De dames van Heeten hebben juist een mooie kans om de koppositie over te nemen van LHC. Met hekkensluiter Overwetering 2 heeft Heeten op papier een eenvoudige tegenstander. LHC treft met nummer 4 HCL/Groessen-Loo een pittigere opponent. SDOL, dat een punt achter LHC en Heeten staat, gaat op bezoek bij Dalfsen, de nummer 8 van de eerste klasse.

Haarle boekte vorige week eindelijk de tweede zege van het seizoen. Bij winst op CVO stijgt de selectie van André Biemans opnieuw een stukje op de ranglijst. HHZD was de ploeg waar Haarle de tweede overwinning pakte. De Heinosen staan sinds vorige week op de voorlaatste plaats. Tegen Huissen, dat eveneens drie punten heeft, is winst daarom een must.

Ook Nieuw Heeten treft een gelijkwaardige tegenstander. Thuis ontvangt de ploeg van Louis Degen Angeren dat net een puntje meer heeft en ook een plaats hoger staat.

Tweede klasse

Schalkhaar staat in klasse 2C tegenover Huissen 2. Gezien de stand op de ranglijst moet die wedstrijd een prooi worden voor Schalkhaar. De blauw-zwarten staan tweede, Huissen gedeeld laatste.

In 2A lijkt ABS dit weekend de koppositie te behouden. De ongeslagen koploper staat tegenover Zwolle 2, dat met slechts één zege voorlaatste staat. Ook Wijhe’92 2 kan goede zaken doen bovenin, maar moet dan wel de derby tegen LHC 2 winnen. LHC heeft maar een puntje minder. Kwiek 3 staat puntloos onderaan, maar treft met Achilles een tegenstander die te verslaan moet zijn. De Apeldoornsen verloren vier van hun zes wedstrijden. Lettele 2 neemt het tot slot op tegen Holten. Beide ploegen doen weinig voor elkaar onder: Lettele heeft twee puntjes meer dan Holten.

Programma zaterdag 23 en zondag 24 november 2019

2e klasse A
Zaterdag, 19.35 uur: Achilles – Kwiek 3
Zondag, 20.25 uur: Zwolle 2 – ABS
Zondag, 11.50 uur: LHC 2 – Wijhe’92 2
Zondag, 12.20 uur: Holten – Lettele 2

2e klasse C
Zondag, 11.10 uur: Schalkhaar – Huissen 2

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur: CVO – Haarle
Zaterdag, 19.00 uur: Dalfsen – SDOL
Zaterdag, 19.00 uur: Heeten – Overwetering 2
Zaterdag, 19.30 uur: Nieuw Heeten – Angeren
Zaterdag, 20.40 uur: HHZD – Huissen
Zondag, 13.00 uur: LHC – HCL/Groessen-Loo

1e klasse Oost – heren
Zaterdag: 20.15 uur: Heeten – Zwolle

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.00 uur: Wesepe – Overwetering
Zaterdag, 19.30 uur: TVO – Lettele
Zaterdag, 21.00 uur: Bentelo 2 – Broekland

2e divisie A
Zaterdag, 19.30 uur: Pacelli – Kwiek 2
Zondag, 19.30 uur: Bentelo – Wijhe’92

1e divisie
Zaterdag, 21.00 uur: PSV – Kwiek

Eredivisie
Zaterdag, 20.00 uur: Voorwaarts – VZV

Foto: In de Hooiberg staan beide thuisploegen Wesepe (geel) en Overwetering vanavond opnieuw tegenover elkaar

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina