Kwiek wint doelpuntrijke midweekse wedstrijd

Zonder veel problemen heeft Kwiek het midweekse duel met E&O gewonnen. De nummer 4 van de eredivisie was na een doelpuntrijke strijd gisteravond met 31-37 de beste ploeg in de Emmense sporthal.

De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor afgelopen weekend, maar vanwege een toernooi van de HandbalAcademie werd die verplaatst. Gisteravond klonk het fluitsignaal al om 18.30 uur. “Dat was geen ideale tijd,” vond interim-coach Tonio van Rhee. “Maar iedereen was op tijd aanwezig. Sommige meiden kwamen vanuit Groningen rechtstreeks naar Emmen toe. We begonnen compleet én helemaal fit aan de wedstrijd.”

De start was voortvarend. Al snel stond er een 0-5 voorsprong voor Kwiek op de borden. “We drukten vervolgens niet door,” was Van Rhee kritisch. “Wel hielden we constant het verschil van vijf punten.” Met 14-19 gingen beide ploegen rusten.

Achteruit handballen

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Tot vijftien minuten voor tijd. “We voerden onze taken niet meer uit. In de dekking gaven we E&O te veel ruimte en in de aanval handbalden we achteruit. We speelden ver van de dekking waardoor er geen druk meer was.” E&O verkleinde het gat tot drie punten bij 22-25. Van Rhee besloot een time-out aan te vragen. “De koppen moesten weer even goed gezet worden. Na de time-out zat iedereen weer in zijn rol.”

Kwiek herstelde de marge vlot en speelde het duel zonder veel problemen uit. “Gezien de stand op de ranglijst hadden we eenvoudig moeten winnen, maar zo simpel was het niet. E&O streed er echt voor. We hebben prima gespeeld, maar ik heb niet helemaal een voldaan gevoel. Er had meer in gezeten.”

ZAP

Morgen mag Kwiek opnieuw aan de bak. Dan staat de lastige thuiswedstrijd tegen medesubtopper ZAP op het programma. Uit was ZAP – met voormalig Kwiek-coach Arthur Langedijk aan het roer – de sterkste met 31-26. “Vrijdagavond trainen we niet, de speelsters krijgen even rust. Ook ZAP heeft donderdagavond een wedstrijd gespeeld (20-28 winst op Gemini, red.), dus wat dat betreft staan we gelijk.”

E&O – Kwiek: 31-37 (14-19)
Scores Kwiek: Anouk van Rijssen 9, Kim Boerdam 6, Romy ten Cate 6, Floor Tutert 6, Danique de Jong 4, Meike Damhuis 1, Jessica Hilbrands 1, Floor Liefers 1, Valerie Logtenberg 1, Maaike van Oldeniel 1, Nel Veldhuis 1

Zaterdag 9 maart 2019
19.30 uur     Kwiek – ZAP

Foto: Anouk van Rijssen (nr. 18) – hier in actie tegen Voorwaarts – werd tegen E&O topscoorder met negen doelpunten, bron: Facebook PCA Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina