Kwiek 3 verstevigt koppositie na uitstekende winst op HHZD

In de eerste klasse stond zondag een topderby op het programma. Kwiek 3 nam het in eigen huis op tegen HHZD. Beide teams zijn het seizoen uitstekend begonnen en wisten tot vandaag alle wedstrijden te winnen.

HHZD nam aan het begin van de wedstrijd het initiatief en kwam goed uit de startblokken. Door twee snelle aanvallen en mooie doelpunten nam de ploeg direct de leiding met een 0-2 voorsprong. Vanaf dat moment wist Kwiek zich te herpakken en zette de achterstand om in een voorsprong. Trainster Myrthe Schoenaker is trots op haar team: “We namen de leiding in de wedstrijd en speelden de rest van de eerste helft echt heel erg goed. Iedereen vocht ontzettend hard. Alle gelukjes vielen ook wel onze kant op, maar als je goed speelt dan dwing je dat ook af.” Die voorsprong was bij rust maar liefst 20-11 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft kwam deze voorsprong niet meer in gevaar. “We speelden iets minder goed dan de eerste helft. HHZD kwam er na de rust wat beter uit. Maar we hebben de wedstrijd op een volwassen manier uitgespeeld. Iedereen heeft veel speeltijd kunnen krijgen en het was vandaag echt een teamprestatie. Met als basis een hele sterke dekking met goede keepsters erachter”, aldus Schoenaker. De wedstrijd eindigde in een 30-24 voordeel voor haar ploeg.

Nieuwe trainer

Kwiek 3 promoveerde afgelopen seizoen vanuit de tweede klasse. Op een paar speelsters en de trainer na is het team hetzelfde gebleven. Sinds dit seizoen wordt Kwiek 3 getraind door Myrthe Schoenaker, die afgelopen seizoen noodgedwongen met tophandbal stopte. In Nederland was Schoenaker al ruim tien jaar actief voor de club uit Raalte. Ze doorliep de gehele jeugdopleiding tot en met het eerste team. In het buitenland speelde ze achtereenvolgens voor: Füchse Berlin, Kobenhavn Handbold, VFL Oldenburg, Blomberg-Lippe en sloot ze haar carrière af bij Bensheim/Auerbach. Daarnaast kwam ze veertien keer uit voor het Nederlands team. Het bevalt haar goed als trainster bij Kwiek 3: “Ik vind het hartstikke leuk. We hebben een leuke groep meiden en ze zijn allemaal erg leergierig. Binnen het veld is iedereen super fanatiek en buiten het veld is het ook erg gezellig met elkaar.”

Bescheiden

“We zijn natuurlijk gepromoveerd en wisten niet goed wat we konden verwachten”, gaat Schoenaker verder. “We kennen geen enkele tegenstander en elke wedstrijd leggen we dan ook de focus op ons eigen spel. Aan het begin van het seizoen hebben we dan ook geen concrete doelstelling uitgesproken. Behalve dat we er natuurlijk in willen blijven.” Die doelstelling is na zes overwinningen op rij nog steeds hetzelfde. “We zijn het seizoen natuurlijk uitstekend begonnen. Maar daarnaast blijven we ook realistisch. Een aantal keer is het geluk onze kant op gevallen, maar er komen nog genoeg lastige wedstrijden aan. We zien het wel en kijken het wedstrijd voor wedstrijd aan. We hopen natuurlijk dat we deze vorm kunnen doorzetten.”

Volgend weekend speelt Kwiek een uitwedstrijd tegen Holten.

Foto: Myrthe Schoenaker geeft haar team instructies tijdens de wedstrijd tegen HHZD | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina