Kwiek 2 ten onder tegen strijdvaardiger Wijhe

De vechtersmentaliteit van Wijhe gaf de doorslag in de derby tegen het snelle en technische Kwiek 2. Wijhe won de derde ontmoeting van dit seizoen met 28-24 en stijgt een stukje op de ranglijst. Kwiek 2 ziet het gat met koploper VZV 2 oplopen tot zes punten, maar behoudt wel de tweede plek. “We hebben in jaren niet zo hoog gestaan.”

“Deze derby roept bij de meiden altijd wat extra’s op. Dat weet je. Dat is voor ons het grootste nadeel, dan komen er andere dingen bij kijken dan alleen handbal,” wist Edward Wolf, coach van Kwiek 2. “Wijhe-uit is altijd lastig. Onze opbouwster Anne Slegten werd uitgedekt, maar dat was geen verrassing. Dat wisten we en daar hadden we ook afspraken over gemaakt. De eerste helft liep het scoreverloop gelijk op, tot de laatste minuten voor rust. Toen maakten wij drie domme technische fouten en stond het ineens 13-10. De tweede helft begonnen we nog in ondertal en liep Wijhe uit naar 16-10. Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan.”

Laurens Beld, coach van Wijhe, zag zijn team spelen zoals hij graag wilde. “Van meet af aan waren we 200 procent gemotiveerd om te winnen. Kwiek en wij spelen beide snel handbal en daar trekken we elkaar aan op. Vanaf het begin hebben we hun nummer 2, oud-speelster van Wijhe, vastgezet. Want als het even niet loopt bij Kwiek, dan schiet zij er altijd weer een bal in. Door haar uit te schakelen, haalden we de angel uit hun spel. Die drie doelpunten net voor rust waren heel prettig. Daar deelden we een tikje mee uit.”

Kwiek probeerde tevergeefs de achterstand te repareren. “Het kwam aan op beleving en vechtlust, maar dat ging ten koste van onze techniek, waar we het toch van moeten hebben,” aldus Wolf. “Wijhe toonde meer vechtersmentaliteit. Een aantal speelsters is nieuw in ons team en speelde vorig jaar nog in de A-jeugd. Zij zijn het seniorenhandbal nog niet gewend. In de jeugd komt het alleen op snelheid en techniek aan, nu komt er meer bij kijken. Slimheid bijvoorbeeld. Soms moet je vertragen als het nodig is, of een pass net even niet spelen. Dat moeten wij nog leren.”

De keepster van Wijhe bleek ook een sta-in-weg voor Wolfs aanvalsters. “Als je vier keer vrij vanuit de hoek mist en ook nog eens een keer of drie een doorbraak er niet inschiet, dan wordt het heel lastig. We kenden hun keepster. Zij is een reactiekeepster en gaat vaak voor de lange bal. Daar deden we te weinig meer. Ons schotpercentage was veel te laag. Het was gewoon niet goed genoeg. Verliezen is nooit leuk, maar deze derbynederlaag is natuurlijk extra zuur.”

Het gat met koploper VZV 2 is nu opgelopen tot zes punten en de titel lijkt daarmee uit beeld voor Kwiek. “Dat is ook nooit echt het doel geweest. We wilden met kerst in de top 3 eindigen en dat is gelukt. Wij moeten alles winnen en VZV 2 moet foutjes maken, maar die ploeg heeft nadrukkelijk de opdracht gekregen om te promoveren. Maar we draaien een prima seizoen. Dat was ook de bedoeling: dit tweede team weer op de been krijgen. Dat lukt, we hebben de laatste jaren niet zo hoog gestaan als nu.”

Wijhe’92 – Kwiek 2: 28-24 (13-10)
Scores Wijhe’92: Sanne Huis in ’t Veld 6, Aniek Te Braak 4, Janine Nijboer 4, Xari Nijlant 4, Marloes Savelkoel 4, Eline Wellenberg 3, Pauline Nijboer 2, Eva van Vilsteren 1
Scores Kwiek 2: Astrid Uitslag 5, Isa van Dragt 4, Lotte Duim 4, Sofie Wolf 4, Anne Slegten 3, Femke Schoterman 2, Lotte Stam 1, Marinda Stigt 1

Foto: Astrid Uitslag van Kwiek 2, hier eerder dit seizoen ook in actie tegen Wijhe, scoorde zaterdagavond vijf keer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina