HHZD bereikt halve finale bekertoernooi, Wesepe uitgeschakeld

HHZD heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finales van het regionale bekertoernooi. In eigen huis was de selectie van André Biemans met 22-21 net te sterk voor het bezoekende UDI 1896.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor HHZD. Bij 12-8 werd de kleedkamer opgezocht en leek de winst in de zak. Maar daar dacht tegenstander UDI 1896 anders over. Bij 14-15 hadden de Arnhemmers – die uitkomen in de tweede klasse – zelfs een voorsprong te pakken. Merle Middelkamp tekende voor de gelijkmaker, waarna Mayke Ros, opnieuw Middelkamp en Sjarel Schrijver HHZD weer op een veilige voorsprong zetten: 18-15.

Onder meer door twee benutte strafworpen van Noah Melenhorst behield HHZD deze voorsprong, al wist UDI 1896 in de slotfase nog heel dichtbij te komen. Bij 22-21 klonk het eindsignaal in sporthal Hoogerheyne.

Wesepe ten onder

Wesepe slaagde er niet in om de halve finales te bereiken. Eersteklasser Huissen versloeg de ploeg van trainer Janek Wyrwich na een spannende wedstrijd met 21-26.

In de eerste helft moest Wesepe direct in de achtervolging. De beide ploegen leken met 11-14 te gaan rusten, maar Wesepe-opbouwster Noëlle de Bone wist met een miraculeuze vrije bal in de laatste seconde het gaatje te verkleinen tot twee punten verschil: 12-14.

Na rust bleef Wesepe in het spoor van Huissen en kreeg bij de stand van 18-20 meerdere grote kansen om op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg had op dat moment het betere van het spel, maar de lat, paal en de Huissense keeper voorkwamen dat het echt spannend werd. Het momentum was voorbij, waarna Huissen de wedstrijd uitspeelde naar 21-26.

De laatste twee halve finales worden vanavond en morgen gespeeld. Vanavond neemt Broekland 2 het in eigen huis op tegen Angeren; donderdag speelt Haarle tegen Artemis’15.

Foto: archieffoto HHZD

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina