Het spoorboekje van speelronde vijf

Komend weekend wordt in de meeste competities de vijfde speelronde gespeeld. Voorwaarts en Kwiek hebben in de eerste divisie al wat meer wedstrijden achter de rug. Zij beginnen aan hun achtste duel.

En dat duel spelen ze tegen elkaar. Voorwaarts heeft de beste papieren. Met tien punten uit zeven duels staat de ploeg stevig in de subtop. Kwiek 2 wist tot nu toe twee keer te winnen en staat op plek tien.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse springt de wedstrijd tussen Heeten en WHC eruit. Beide teams staan in de top 3. WHC heeft alles nog gewonnen, Heeten liet alleen een puntje liggen tegen Lettele. Medekoploper Broekland zal met veel interesse naar de uitslag van dat duel kijken. Zelf speelt de ongeslagen selectie van trainer Raymond Diks tegen Avanti Wilskracht, de nummer negen van de ranglijst. In dezelfde hoofdklasse A staat ook weer een mooie derby op het programma: Lettele speelt thuis tegen Overwetering.

Eerste klasse

Een klasse lager gaat HHZD op bezoek bij Huissen. Beide teams doen weinig voor elkaar onder op de ranglijst. HHZD won tot nu toe tweemaal: vorige week werd Ha-STU met 31-28 verslagen, in het openingsduel werd van Holten gewonnen (23-26). Huissen pakte één puntje meer. Lijstaanvoerder CVO speelt tegen medekoploper Duiven en doet bij winst goede zaken in de top van de eerste klasse.

De heren van Heeten (foto) ontvangen in eigen huis Huissen 2. Heeten wacht nog op de eerste punten van het seizoen. Tegen Huissen 2 liggen kansen. Die ploeg verloor drie van de vier wedstrijden. Alleen tegen laagvlieger Reehorst 2 wist Huissen 2 punten te pakken.

Tweede klasse

In de tweede klasse staat Kwiek 3 samen met Klarenbeek op een gedeelde eerste plek. Daar lijkt komend weekend met het nog puntloze Overwetering 2 als tegenstander geen verandering in te komen. Ook Klarenbeek heeft met ESCA-Handbal (drie uit vier) als opponent geen heel zware opgave. Voorwaarts 2 doet het eveneens goed in de tweede klasse. Alle drie wedstrijden werden gewonnen. Zondag wacht het treffen met Zwolle 2.

Wedstrijden zaterdag 5 en zondag 6 november 2022

Eerste divisie
Za. 20.00 uur: Voorwaarts – Kwiek 2

Tweede divisie A
Za. 20.15 uur: Wijhe’92 – VVW

Hoofdklasse A
Za. 19.30 uur: Stevo – Zwolle
Za. 19.45 uur: SDOL – VAKO
Zo. 12.10 uur: LHC – Langeveen

Hoofdklasse B
Za. 19.00 uur: Heeten – WHC
Za. 19.00 uur: Avanti Wilskracht – Broekland
Za. 19.00 uur: Nieuw Heeten – Pacelli
Za. 19.30 uur: Lettele – Overwetering

Eerste klasse Oost A – dames
Za. 18.45 uur: Wijhe’92 2 – ABS
Za. 19.15 uur: Huissen – HHZD
Za. 19.50 uur: Holten – Haarle
Zo. 13.20 uur: CVO – Duiven

Eerste klasse Oost A – heren
Za. 20.10 uur: Heeten – Huissen 2 AFGELAST

Tweede klasse Oost A
Za. 19.00 uur: Wesepe – Swift’64
Zo. 10.45 uur: LHC 2 – Broekland 2
Zo. 11.00 uur: Voorwaarts 2 – Zwolle 2
Zo. 11.30 uur: Kwiek 3 – Overwetering 2
Zo. 13.20 uur: Schalkhaar – Achilles

Foto: de heren van Heeten (groen) en Huissen 2 stonden vorig jaar ook al tegenover elkaar

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina