Heeten nu wel ‘gewoon’ langs Overwetering en haalt uit met 38 doelpunten

In het eerste deel van de competitie was Overwetering de enige ploeg die Heeten punten afhandig wist te maken. De Olster handbalsters wilden dit kunststukje in eigen huis graag herhalen, maar Heeten liet zich niet opnieuw verrassen.

In de snelle eerste helft werd aan beide kanten vaak het net gevonden. Met een ruststand van 18-20 zochten beide teams de kleedkamer op. “Achttien is erg mooi, maar twintig ook wel weer wat veel”, aldus Aldo Nijboer, trainer van Overwetering. “Dat zegt ook veel over de aanvalskracht van Heeten, die over veel posities in het veld soms wat te gemakkelijk tot scoren kwamen.”

Ook Heeten vond dat het te veel tegendoelpunten had geïncasseerd in de eerste dertig minuten. “De eerste helft was wat rommelig, gelukkig wisten we wel te blijven scoren. Maar in de verdediging stond het niet altijd even goed en bleven we te veel staan. Daardoor kon Overwetering op verschillende manieren schieten.”

Gestaag scoren

Na dertig minuten was er nog niets beslist, al zou snel blijken dat het gaatje dat Heeten had geslagen voldoende zou zijn voor de eindoverwinning. Heeten: “De tweede helft was het nog steeds niet vlekkeloos maar we konden onze voorsprong wel weer verder uitbouwen. Vanaf verschillende kanten konden we tot schot komen.” Emma Schoorlemmer (foto) en Eva Rodijk waren met elk acht doelpunten het meest trefzeker voor Heeten. Ook Romée Groot Koerkamp van Overwetering wist er acht in te knallen.

Overwetering bleef goed weerstand bieden, maar Heeten was simpelweg net iets beter, concludeerde Nijboer. “Wat in de heenwedstrijd heel goed ging, de opbouwrij tegenhouden en de weg naar de cirkel afdekken, ging nu nét niet goed genoeg. Heeten bleef gestaag scoren en aan de andere kant verloren we wat vaker de bal door slordigheden. Daardoor wisten onze gasten telkens wat meer afstand te nemen. En ook toen wisten we nog even weer tot twee doelpunten terug te komen. Door wat meer risico te nemen in de slotfase viel de uitslag uiteindelijk net wat ruimer uit dan het beeld van de hele wedstrijd. We waren een groot deel van de wedstrijd gelijkwaardig. Maar om te winnen is dat soms niet genoeg.”

Heeten blijft koploper met met twee punten voorsprong op naaste belagers Cirkeltijgers en Unitas, die dit weekend allebei ook geen fout maakten. Overwetering blijft ondanks het verlies op de vijfde plaats staan.

Overwetering – Heeten 31-38 (18-20). Doelpunten Overwetering: Romée Groot Koerkamp 8, Moniek Bos 5, Iris ten Broeke 5, Fenna Nijland 4, Rianne Kappert 3, Rowy Slijkhuis 2, Iris Steerneman 2, Lieke Tukker 2. Doelpunten Heeten: Eva Rodijk 8, Emma Schoorlemmer 8, Lisa Maatman 6, Kelly Wichers Schreur 6, Amèl Blom 4, Lindy Klein Overmeen 2, Linet Slinkman 2, Indy Jansen of Lorkeers, Kayra Rodijk.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina