Haarle verslaat HHZD in hol van de leeuw: ‘De beker is van ons!’

In het hol van de leeuw – tegenstander HHZD had zich aangemeld om de bekerfinales te organiseren – heeft Haarle beslag weten te leggen op de regionale beker. De ploeg van Suzan ten Have versloeg het HHZD van André Biemans met 22-29.

In een goed gevulde sporthal Hoogerheyne kleurden de tribunes groen voor de thuisploeg, maar ook het rood-wit van Haarle was goed vertegenwoordigd. HHZD leek de zenuwen het beste onder controle te hebben en pakte de eerste voorsprong. Bij 6-6 was de stand weer in evenwicht en nam Haarle het initiatief over. HHZD miste een penalty, waarna Haarle driemaal op rij scoorde en een gat sloeg dat de rest van de wedstrijd niet meer gedicht zou worden. Via 9-13 werd de rust bij een stand van 12-15 bereikt.

In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar voor Haarle. Al leek HHZD bij 15-18 en dubbel overtal de uitgelezen kans te krijgen om de aansluiting te vinden. Maar het was Haarle dat met vier tegen zes in de omschakeling scoorde en daarmee de genadeklap uitdeelde. Via snelle uitbraken en een aantal benutte strafworpen bepaalde Haarle de einstand op 22-29. “De beker is van ons dit jaar!”, jubelden de winnaars. “Een mooie, sportieve wedstrijd met vuurwerk in het veld en op de tribune.”

Door de bekerwinst heeft Haarle een ticket verworven voor het landelijke bekertoernooi dat na de zomer gespeeld wordt.

Bij de heren, die ook in Heino hun finale speelden, greep Udi 1896 2 ten koste van Reehorst 2 de beker. Ook hier was de uitslag 22-29.

Deel dit bericht
Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina