Debuut in Oranje aanstaande voor Romé Steverink

De Raaltese Romé Steverink – die dit seizoen bij de Noorse topclub Molde HK Elite speelt – is door bondscoach Per Johansson geselecteerd voor het EK-kwalificatieduel met Finland op 7 april in Almere. Steverink is één van de zestien namen van het ‘Talent Team’, zoals Johansson deze speciale selectie noemt.

Oranje heeft zich al gekwalificeerd voor het EK dat eind dit jaar gespeeld wordt, waardoor het resultaat van het duel met Finland er niet meer toe doet. “Daarom maken we gebruik van de gelegenheid om een Talent Team op te stellen voor deze wedstrijd. Dit zal een perfecte kans zijn voor veel jonge talentvolle speelsters om minuten te maken in de nationale ploeg”, licht Johansson toe.

De thuiswedstrijd tegen Finland wordt het debuut voor Steverink in het Nederlands team. De linkshandige speelster maakte al wel eerder deel uit van de grote voorselectie, maar speelde nog geen wedstrijd voor Oranje. Wel doorliep ze alle jeugdselecties van Nederland. Voormalig Kwiek-speelster Daphne Luchies is eveneens geselecteerd voor het Talent Team.

Voor de andere EK-kwalificatiewedstrijd op 4 april in Portugal en het Olympisch Kwalificatietoernooi dat een week later in Spanje gespeeld wordt, zijn veertien andere speelsters geselecteerd, waaronder bekende namen als Lois Abbingh, Yara ten Holte en Bo van Wetering. Voor de rechterhoek, de positie van Steverink, hebben Angela Malestein en Nathalie Hendrikse een uitnodiging ontvangen. Hoewel de complete selectie voor deze wedstrijden nog met twee spelers wordt uitgebreid, lijkt daarmee de kans dat Steverink ook hier mag aantreden niet groot.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina